Het belang van het slikken van een multivitamine

healthbox

Ook als je 'gewoon gezond eet'

Is het nodig om een multivitamine te slikken als je ‘gewoon gezond eet?’ En wat is dat eigenlijk, gewoon gezond eten? Wanneer heb je er baat bij om supplementen te nemen? De tegenstellingen zijn groot. Hieronder een overzicht over de voordelen van multivitamines.

Er zijn vaak verschillende groepen die met elkaar in discussie gaan. De ene groep is vaak van mening dat je allerlei vitamines, mineralen extra nodig hebt en je maar zo veel mogelijk kunt slikken. ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’, rolt vaak uit hun mond. Daar tegenover staat de andere groep die van mening is dat je niets extra’s nodig hebt als je gezond en gevarieerde voeding eet en vaak buiten bent.

Wat is logica? We hebben de Vitamine Informatie Bureau op hun schouder getikt en een huisarts gesproken over het belang van vitamines. Beiden gaven ons eigenlijk hetzelfde antwoord. Het klopt dat je de meeste vitamines en mineralen binnen zou kunnen krijgen als je voldoende, gezond en gevarieerd eet. Maar daar ligt meestal het probleem, vindt het VIB. Het lukt volgens hen meestal niet om voldoende binnen te krijgen.

Uitgeputte grond
Verschillende onderzoeken wijzen uit dat de voedingswaarde in vooral fruit en groente enorm omlaag is gegaan in de afgelopen twintig jaar. Onze grond is namelijk uitgeput doordat groente en fruit tegenwoordig op massale schaal verbouwd. De conditie van de bodem is daardoor vandaag de dag er slecht aan toe. Met name de hoeveelheid mineralen in de grond is sterk gedaald. Planten maken zelf geen mineralen aan, dat moeten ze uit de grond zien te halen. Als de grond mineraalarm is halen de gewassen hierdoor ook minder mineralen op uit de grond waardoor ze zelf minder vitamines en mineralen bevatten.

Een goed initiatief is om biologisch te eten. Je weet dan zeker dat het geteeld is zonder gebruik van chemische pesticiden. Daarnaast worden deze producten vaak verbouwd op kleinere boerderijen waar de kans groter is dat er meer mineralen in de grond zitten.

Iets extra’s
Bepaalde groepen hebben volgens de Gezondheidsraad altijd iets extra’s nodig. Deze groepen zijn niet alleen maar uitzonderingen. Zo hebben bijvoorbeeld alle vrouwen boven de vijftig belang bij om dagelijks 10 microgram extra vitamine D te nemen. Ook zwangeren en kinderen hebben allemaal extra vitamine D nodig. Veel mensen hebben een vitamine D-tekort, onderzoeken wijzen uit dat zelfs iedereen in het Westerse gebied belang heeft bij extra vitamine D, door het tekort aan zonlicht in de winterse maanden.

Ook magnesiumtekort komt veel in ons land voor. Dit mineraal is een voorbeeld dat we niet genoeg halen uit onze voeding van tegenwoordig.

multivitamine


Multivitamine slikken?

Daarnaast lukt het lang niet iedereen om voldoende en gevarieerd te eten. En als we dat al doen, halen we lang niet altijd al onze vitamines en mineralen uit onze voeding. Tot slot hebben we vaak baat bij meer vitamines en mineralen afhankelijk in welke groep we ons bevinden. Kortgezegd, hebben we baat bij een extra supplement? Ja! Maar dan is het zoeken welke vitamines er bij ons passen. De een is de ander niet en zo geldt dit ook op voor de supplementen die er op de markt zijn.

Wij adviseren om als basis een supplement te slikken die alles bevat, een multivitamine. Zo weet je het best dat je alles binnenkrijgt en daarnaast werken alle mineralen en vitamines samen. Als je bijvoorbeeld calcium neemt dan ontrekt dat weer magnesium en visa versa. Bij een multivitamine heb je dit probleem dus niet. Deze kan je het beste aanschaffen bij een natuurwinkel omdat deze geen synthetische stoffen bevatten of andere glans- of vulmiddelen. Zo krijg je geen onnodige troep binnen en de mineralen en vitamines worden in de meest natuurlijke vorm ontwikkeld zodat je lichaam ze goed herkend.

Healthbox.nl
Wil jij maandelijks met veel korting een kwalitatief hoogwaardige multivitamine en veel extra’s bij je thuis laten bezorgen? Koop dan nu met hoge korting onze Healthbox en klik hier. Hierin zit ondermeer een multivitamine (de makkelijk inneembare Soft Multi) van Orthica, een natuurlijk kwaliteitsmerk, maar ook vier andere topproducten. Nu tijdelijk koop je deze box met 20% korting.

Healthbox.nl

 

Dit artikel verscheen eerder op deze pagina

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *