Het geheim is balans

Ayurveda betekent gezondheid en schoonheid middels innerlijk evenwicht

kama_ayurveda_pure_ayurvedic_productsAyurveda, de wetenschap van een lang leven, stamt uit de hoogontwikkelde medische beschaving van India en wordt beschouwd als het oudste en omvangrijkste gezondheidssysteem ter wereld.

In Ayurveda onderscheidt men drie basis functieprincipes (dosha´s) – Vata, Pitta en Kapha – die in de hele natuur werkzaam zijn en die we ook in ons lichaam en onze geest terugvinden.

Producten van Maharishi Ayurveda helpen holistisch
– Vata-producten compenseren een overmaat aan Vata: ze zijn bijzonder geschikt bij stress, overbelasting, tijdsdruk, tijdens het reizen, ’s avonds voor het slapengaan en in het algemeen tijdens het koude seizoen.

-Pitta-producten compenseren een teveel aan Pitta: ze werken verkoelend en verzachtend en zijn in het bijzonder geschikt om ergernis en innerlijke hitte in evenwicht te brengen, of bij te sterke dorst en eetlust. Het gebruik van Pitta-producten wordt met name voor de zomer aanbevolen.

-Kapha-producten compenseren een overmaat aan Kapha: ze werken verwarmend en stimulerend en zijn zeer geschikt bij vochtig, koud weer of bij een gevoel van traagheid. Ook voor mensen die neigen tot overgewicht en die een trage stofwisseling hebben.

Welke producten moet ik kiezen – welk dosha-type ben ik?RajasCup

Meer gedetaileerde informatie over Ayurveda is te vinden op www.ayurveda.eu

 

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *