Het hele jaar door plezier van uw scootmobiel

Factoren die de actieradius van uw scootmobiel verminderen en de scootmobiel top 5 van 2018

De lente is dé tijd om er weer op uit te trekken met uw scootmobiel. Maakt u graag lange ritten, dan is het belangrijk dat u een accu heeft waarmee u grote afstanden kunt afleggen. Dit noemen wij de actieradius van de scootmobiel. Heeft uw scootmobiel de afgelopen winter langere tijd stil gestaan, dan kan de kwaliteit van uw accu teruggelopen zijn. We hebben hier eerder al aandacht aan geschonken. Wilt u het nog eens teruglezen, klikt u dan hier. Maar er zijn ook andere factoren die ervoor zorgen dat het bereik van uw scootmobiel lager wordt. U leest er alles over in dit artikel.

Ook presenteren wij u de top 5 van de beste scootmobielen die er momenteel te koop zijn; de crème de la crème voor de liefhebbers.

Verschillende oorzaken die de actieradius van uw scootmobiel negatief beïnvloeden

Het is uiterst vervelend als u tijdens een mooie tocht met uw scootmobiel ineens stil komt te staan. U gaat op pad met een volle accu waarmee u bijvoorbeeld 50 kilometer kunt afleggen, maar toch houdt uw scootmobiel er vroegtijdig mee op. Wat is er aan de hand?

  1. Slijtage van de accu veroorzaakt capaciteitsverlies. Laat uw accu eens controleren.
  2. Te lage bandenspanning vergroot de weerstand en vraagt meer stroom van de accu.
  3. Te vaak optrekken en weer stoppen verlaagt de afstand; probeer een constante snelheid aan te houden.
  4. Bij 10 graden en lager kan uw accu minder goed stroom afgeven.
  5. Hoe zwaarder het gewicht van scootmobiel, rijder en bagage, hoe harder de motor moet trekken, wat ten koste gaat van het bereik.
  6. Losse ondergronden vragen meer trekkracht (dus stroom) dan verharde wegen.
  7. Slijtage van de elektromotor vermindert de actieradius, maar ook de trekkracht en de maximale snelheid.

Heeft u vragen over de actieradius van uw scootmobiel, neem dan contact op met uw leverancier.

Beste scootmobiel 2018: de top 5

Bent u aan het overwegen een scootmobiel aan te schaffen, dan is het lastig om uit het grote aanbod een goede keuze te maken. Bij de Totale Zorgwinkel staat de prijs-kwaliteitverhouding op de eerste plaats. Onze thuiszorgwinkel heeft een ruim aanbod scootmobielen, geschikt voor zowel korte ritjes naar de winkel als voor het maken van lange ritten door onze prachtige natuur. Wij helpen u graag een weloverwogen keuze te maken, zodat u jaren probleemloos plezier beleeft aan uw nieuwe vervoermiddel.
De scootmobielen uit de top 5 zijn stuk voor stuk uitermate comfortabel, hebben bijzondere eigenschappen, zijn van hoge kwaliteit en staan garant voor jaren rijplezier.

Met stip op 1: de Solo 4 scootmobiel van Life & Mobility

De Solo 4 wordt ook wel de Rolls Royce onder de scootmobielen genoemd. En terecht; door zijn unieke veersysteem, lichte en koersvaste besturing, een maximale snelheid van maar liefst 19 km/u en een bereik van 70 kilometer is deze luxe scootmobiel een klasse apart. De comfortabele Solo 4 is bovendien als veiligste getest.

Op 2: de scootmobiel Drive ST6D

Deze stoere, robuuste scootmobiel heeft een sterke motor en behaalt een snelheid van 18 km/u. Zowel de 3-wiel als de 4-wiel uitvoeringen hebben een uitstekende vering en een duidelijke, digitale display.

Op 3: De Life & Mobility Mezzo 4

De Mezzo 4 is een compacte uitvoering van de Solo 4, de koploper van deze top 5. Ook deze scootmobiel beschikt over het unieke veersysteem, heeft een hoog rijcomfort en biedt optimale veiligheid. Wilt u iets bijzonders, bekijk dan eens de speciale uitvoeringen Rosso en Retro.

Op 4: de Mercurius 4 LTD van Vermeiren

De moderne Mercurius 4 is een topper in zijn prijsklasse. Deze wendbare, compacte scootmobiel heeft een bereik van 50 kilometer en een maximale snelheid van 15 km/u. De Mercurius heeft een degelijke vering en is uiterst veilig dankzij de stabiele basis.

Op 5: de Drive ST4D scootmobiel

Deze scootmobiel is bijzonder geschikt voor kortere afstanden. De Drive ST4D heeft een actieradius van 35 km en kan een maximale snelheid van 12 km/u bereiken. Hij blinkt uit door zijn eenvoud. Dankzij zijn compacte design kunt u in winkels overal bij.

Wilt u meer lezen over de scootmobielen in de top 5? Klik dan hier. De Totale Zorgwinkel is gespecialiseerd in scootmobielen en biedt voor elk budget een scootmobiel van goede kwaliteit:

www.totalezorgwinkel.nl

 

Gerelateerd:

Verhoog je weerstand met deze 5 tips
7 Tips om de hersenen jong te houden

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *