Hoe een horloge kan bijdragen aan een gezondere levensstijl

Na de zomervakantie is het belangrijk dat je weer een gezonde levensstijl oppakt. Iets wat daarbij enorm kan helpen is een horloge. Dit klinkt misschien raar, maar het is toch echt zo. Een smartwatch biedt namelijk erg veel opties die bij kunnen dragen aan een gezondere levensstijl.

Prestaties meten

Ten eerste kun je met een smartwatch je sport- en fitness prestaties meten. Zo meet het digitale horloge bijvoorbeeld hoeveel je beweegt op een dag en hoeveel calorieën je verbrandt. Vaak krijg je zelfs een melding als je te lang hebt stilgezeten. Dit stimuleert je om te gaan bewegen. Naast het bijhouden van het aantal stappen van de stappenteller meten veel smartwatches zelfs je hartslag gedurende de dag of tijdens het sporten met behulp van een hartslagmeter. Tegenwoordig bevatten smartwatches ook verschillende sport modussen die precies de sport die je op dat moment beoefend bijhoudt. Of het nou gaat om hardlopen, fietsen of fitnessen, bijna alles kan worden gemeten. Het meten van je activiteiten en het kunnen inzien van je prestaties werkt erg motiverend en helpt je je levensstijl te verbeteren.

 Voeding

gezondSmartwatches helpen niet alleen met het meten van je prestaties. Ook dragen ze bij aan het meten van de dagelijkse inname van voeding. Op je smartwatch kun je namelijk makkelijk bijhouden hoeveel water je drinkt en wat je eet op een dag. Ook hierbij kun je een melding krijgen als je bijvoorbeeld meer water moet drinken of als je wat anders moet innemen.

Kortom, een smartwatch is eigenlijk een personal trainer en lifestyle coach in één. En dat simpelweg om je pols.

Lees ook:

Energie voor iedereen: Lang leve de zon

Gepersonaliseerde voeding: de nieuwe gezondheidsrevolutie

Voeding voor je gewrichten!

Toon de 1 reacties
  1. Terah schreef:

    Het is alleen jammer dat een smartwatch een bron van electromagnetische straling is, dat electrostress veroorzaakt en op lange termijn gerelateerd wordt aan DNA beschadigingen en uiteindelijk ziektes als kanker. Misschien een idee om je hier eens in te verdiepen, bv. hier: https://www.hugoschooneveld.nl/pdf_bestanden/pdf_hoofdstukken/inhoud_voorwoord.pdf

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.