In De Groene Stoel: Dermagiq verzorgingsproducten

de groene stoel

Natuurlijke honing heelt!

Het is één van onze favoriete producten: honing. En nu ook als helend ingrediënt voor huidverzorgingsproducten.bewustwinkelen

Maar er is veel meer te vertellen over de voor- delen van deze natuurlijke zoetstof. Ik ging in gesprek met Tineke Creemers, mede-oprichter en -directeur van Bfactory, ontwikkelaar van producten voor de (probleem)huid en voor de ‘intieme hygiëne’ voor de vrouw.

Tekst:
Erwin Polderman

Op welke manier helpen natuurlijke verzorgingsproducten met medicinale honing onze huid?

Bfactory ontwikkelt alleen producten op basis van honing; de Dermagiq-lijn is gebaseerd op hoge concentraties honing. Ondertussen hebben we veel onderzoek uitgevoerd naar hoe honing werkt op de huid en op huidbeschadigingen. Daardoor weten we op welke eigenschappen van honing wij moeten letten om ze in onze producten functioneel te laten zijn. Het gaat hierbij om een combinatie van factoren, zoals het hoge suikergehalte, de pH en de aanwezigheid van bijen-enzymen. De natuurlijke invloed van honing versterkt de afweer en de aanwezigheid van antioxidanten kalmeert de huid.

dermagiq

Ik begreep dat met Dermagiq ook vaginale klachten behandeld worden? En zelfs huisdieren?

Binnen de lijn voeren wij enkele intieme producten, waarbij met name de Dermagiq Intima kan worden gebruikt voor reiniging van de intieme delen. De zuurgraad van de huid en vagina kan zo op een natuurlijk niveau gebracht worden, zodat de natuurlijke flora zich kan herstellen. Bfactory ontwikkelt en produceert inderdaad ook op honing gebaseerde producten voor onder andere huidverzorging van dieren. Deze producten hebben een andere samenstelling dan de producten die voor mensen, volwassen èn kleine kinderen zijn ontwikkeld. Onze producten voor dieren liggen vooral bij dierenartsen en zijn bekend onder de naam Vetramil.

Waar kunnen lezers terecht voor Dermagiq?

Wij zijn druk bezig om het aantal verkooppunten van Dermagiq in Nederland uit te breiden. Er zijn nu al ruim 500 verkooppunten in Nederland, vooral bij de zelfstandige drogist. Deze zomer ligt de Dermagiq-lijn ook in een bekende grote drogisterijketen in het schap, en dan zijn belangrijke Dermagiq-producten in vrijwel elk dorp of stad met een of meerdere drogisten verkrijgbaar!

Wat kan je ons vertellen over Bfactory’s missie?

Bfactory is een bedrijf met een kleine 20 medewerkers. We groeien momenteel best hard, en hebben ook een duidelijke missie opgesteld, die we dagelijks proberen uit te voeren. In het kort komt het erop neer dat wij hele mooie en goede, natuurlijke producten willen maken om problemen van consumenten te helpen oplossen, waarbij wij ook een bijdrage willen leveren aan het behoud van de natuur en het milieu, en werkplekken leveren aan werknemers met verminderde kansen op de arbeidsmarkt.

Wat kan je onze lezers vertellen over het huidige aanbod van natuurlijke verzorging?

Er gebeurt veel qua aanbod natuurlijke huidverzorging. Er is steeds meer, maar men loopt toch vaak aan tegen beperkingen op het gebied van conservering en stabiliteit. Vanwege de autosteriliteit kan honing hierbij een rol spelen.

Wat kunnen we in de nabije toekomst van Bfactory en/of DermagiQ verwachten?

Verkrijgbaarheid bij een grote drogisterijketen heb ik zojuist al genoemd. We sponsoren ook dit jaar een aantal wandelevenementen en wat producten betreft: we komen met een zalf op de markt die heel geschikt is voor kleine en oppervlakkige (schaaf)wondjes die in en rond het huis worden opgelopen.

Tot slot, wat doe je in je privéleven, zélf voor een betere wereld?

Er liggen zonnepanelen op het dak, we zijn zuinig met energie, en eten zoveel mogelijk biologisch. Waar ik kan, maak ik een keuze voor milieu en natuur. Dat houdt in dat ik regelmatig op de fiets naar het werk ga, maar liefst 20 km!

www.dermagiq.com

Meer natuurlijke verzorging?
Natuurlijke huidverzorging, met zuivere honing!
Imkerij De Traay al 40 jaar verslingert aan honing
Duurzaam tandenpoetsen: natuurlijk schoon & fris gebit! (Win)

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *