Klimaatneutraal relaxen in een (h)eerlijke hangmat van MoreThanHip

Lekker luieren en tegelijkertijd goed bezig zijn?

Lekker luieren en tegelijkertijd goed bezig zijn? Dat klinkt tegenstrijdig, maar het kan echt. Op precies te zijn in een lichtgewicht parachutestof hangmat van MoreThanHip. Deze combineren namelijk optimaal ligcomfort met duurzaamheid. Immers, de hangmatten worden eerlijk geproduceerd in Indonesië en zijn klimaatneutraal gemaakt via het Hivos-klimaatfonds.

Een boekje lezen of een middagdutje doen in een comfortabele hangmat, daar krijg je pas echt een vakantiegevoel van. De hangmat van MoreThanHip leent zich hier uitstekend voor. En niet alleen omdat hij in een klein en licht pakketje zit dat je gemakkelijk overal mee naar toe neemt en omdat je hem in een handomdraai tussen twee bomen hangt. De parachutestof waarvan de hangmat is gemaakt voelt daarnaast heerlijk zacht aan en is luchtdoorlatend. De stof neemt bijna geen vocht op en droogt heel snel. In tegenstelling tot katoenen hangmatten, zal een parachutestof hangmat daarom niet gaan ruiken of verweren.

Alleen, met z’n tweeën of het hele gezin
De MoreThanHip-hangmatten zijn er in drie formaten: de Single, een eenpersoons hangmat, de XXL-versie waar twee volwassenen of drie à vier kinderen in passen en de extra grote Family. Daar zijn deze hangmatten overigens sterk genoeg voor, want de nylon parachutestof en de driedubbel gestikte naden vormen een ijzersterke combinatie die gemakkelijk 180 kilo kan dragen. Er is keuze uit diverse kleurencombinaties, van camouflage tot heel vrolijk en kleurrijk. Na gebruik snel is de hangmat snel terug te rollen in het zakje dat eraan vast zit tot een licht, compact pakketje. Kortom, een ideale reishangmat. Maar ook bij gebruik thuis in de tuin of op het balkon neemt de hangmat slecht weinig opbergruimte in.

hangmat_forrestmore-than-hip-hangmat-(290-x-210-cm)-olijfgroen-khaki-legergroen

Hoe duurzaam is nylon?
Terug even naar de duurzame aspecten. Parachutestof, dat is toch geen natuurlijk materiaal? Inderdaad, deze stof is gemaakt van polyamide ofwel nylon, een kunststof uit aardolie dus. Hoe duurzaam is dat? De website van Milieu Centraal meldt hierover dat het productieproces van nylon dermate efficiënt en energiezuinig is, dat het relatief duurzaam is in vergelijking met katoen waarvoor veel bestrijdingsmiddelen en water worden gebruikt. Daarnaast geldt dat nylon een zeer sterk en slijtvast materiaal is, dat bestand is tegen water, schimmels (weerplekken) en zon (UV-straling). Een hangmat van parachutestof gaat daardoor gemiddeld drie keer langer mee dan een hangmat van katoen.

Eerlijke productie
Ook aan sociale duurzaamheid is gedacht bij de MoreThanHip hangmatten. Ze worden op eerlijke wijze gemaakt in een kleinschalig atelier in Indonesië. De medewerkers van het atelier worden naar lokale omstandigheden goed betaald en zijn door de werkgever verzekerd voor ziektekosten.

CO2-compensatie
Tenslotte wordt de CO2 uitstoot van de productie en het transport van de hangmatten gecompenseerd via de Climate Neutral Group. Deze organisatie investeert in projecten die mensen in ontwikkelingslanden toegang geeft tot hernieuwbare energiebronnen en daarmee bijdragen aan armoedebestrijding, verbetering de gezondheid en de kwaliteit van leven. Een goed voorbeeld zijn zuinige fornuizen die veel minder brandhout gebruiken en biogasinstallaties voor het vervangen van brandhout. In afgelegen gebieden wordt ook geïnvesteerd in de bouw van kleine waterkrachtcentrales voor de elektriciteitsvoorziening. De beschikbaarheid van energie in ontwikkelingslanden een belangrijke voorwaarde voor welvaartsgroei. Bovendien is investeren in hernieuwbare energie op termijn eveneens beter voor de globale CO2 uitstoot.

Kies je eigen duurzame hangmat op morethanhip.nl

Kortom, relaxen in een MoreThanHip hangmat geeft je een dubbel goed gevoel. Kies op www.morethanhip.nl je favoriete kleurencombinatie en bestel je eigen hangmat van parachutestof.

Mail & Win
We mogen er eentje verloten, dus maak kans door hieronder je naam, adresgegevens en motivatie in te vullen… Veel geluk!

Update:
Deze Mail & Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaars van harte gefeliciteerd!
In onze Mail & Win-rubriek vind je nog vele andere acties, en ook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties.

Veel geluk!
En wil je echt niets missen van De Betere Wereld, abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *