Lever reinigen: de voordelen

lever reinigen

Lever reinigen en ook je galblaas, het is weer ‘s wat anders dan een darm detox, maar zeer de moeite waard.

Lees even mee en beslis dan of het wat voor je is.

De lever als orgaan, wat doet het?

Lever functie

Moeilijk te zeggen wat je allerbelangrijkste orgaan is, maar je lever is er eentje van. Het ontgift je lijf, net als je nieren, en je lever is ook nodig voor een constantere bloedsuikerspiegel. Daarnaast is het orgaan ook belangrijk voor je spieren, zet het verzadigde vetten om in onverzadigde.

Lever en galblaas zijn een team

Samen met je galblaas wordt er gal aangemaakt dat belangrijk is om vet af te breken zodat het in je dunne darm opgenomen kan worden. Gal wordt in je lever aangemaakt en in je galblaas opgeslagen.

Lever reinigen en galblaas reinigen

Je lever reinigen en galblaas reinigen duurt eigenlijk maar een klein etmaal, maar vereist wel enige voorbereiding en aanloop, neem daar sowieso een week voor:

Het is een kwestie van je lever ontzien door een bepaalde periode, bijvoorbeeld een week of liever twee weken. Dat doe je door geen alcohol, geen koffie en geen zuivel te nemen, geen koude dranken te nuttigen (verslechtert de werking van de lever), geen medicijnen te slikken (zelfs geen paracetamol), verder vegetarisch en gezond te eten. En laat vooral frituur en andere slechte vetten uit je voeding tijdens deze week of weken.

Wat je wél moet doen bij lever reinigen

Het helpt als je dagelijks één liter appelsap drinkt, tijdens die week (of twee weken). Op die laatste dag drink je die liter ‘s ochtends. Eet er een heel licht ontbijtje na, zoals geperst fruit, een rijste- of havermoutpapje. Ook voor lunch eet je heel licht.
Daarna neem je die dag alleen nog maar water.

Wat gebeurt er dan bij lever reiniging?

Je zult vaker naar de wc moeten, je ontlasting kan allerlei kleuren van de regenboog aannemen en wie weet ontlast je jezelf ook nog van een aantal tot tientallen kleine galstenen, maar gal-gruis in je toiletpot kan ook voorkomen. Er zijn mensen die hun ontlasting bij lever reinigen opvangen in een zeef, dat wat schoon te spoelen met water, en eventueel een foto ervan maken om aan de huisarts te laten zien.
Je kunt alles nog een keer herhalen, en het zelfs meenemen naar je huisarts.

Het blijkt dat je niet in 1 keer alle galstenen zal uitscheiden. Hiervoor zijn gemiddeld 8 tot 12 zuiveringen nodig. Je kan deze zuiveringen met tussenpozen van 3 tot 4 weken doen, niet vaker, want dat is te belastend voor je lever en galblaas.

Lever reinigen en de voordelen

Een betere werking van lever en galblaas is natuurlijk het resultaat. Daardoor heb je veel minder kans op ontstekingen en een soepelere spijsvertering.

Lever reinigen, voedingsupplementen en kuren kopen

Er zijn allerlei hulpmiddelen als voedingssupplementen in de handel, bijvoorbeeld die van A.Vogel en de bio-kuur van Salus.
Laat je heel goed voorlichten en vertrouw op je gevoel!

Meer detox:

Miss Detox: Recovery Smoothie
Ontzuring van je lijf.., zó doe je dat

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.