Loopneus; hoe kom ik er vanaf?

loopneus

Een loopneus is heel vervelend, het snot blijft dan maar komen en loopt vanzelf de neus uit. Naast het eigen ongemak is het ook vervelend dat de omgeving naar het gesnif en gesnuif mag luisteren.

Een loopneus kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan een verkoudheid, allergie en ook overgevoeligheid van de neusslijmvliezen op bepaalde stofjes in de lucht. Meestal gaat een loopneus na verloop van tijd vanzelf weer over, maar er zijn ook mensen die chronisch last hebben van een loopneus. Vooral bij oudere mensen komt dit probleem vaker voor.

Neussprayverslaving? Zo kom je er vanaf!

Snuiten, ophalen of lekker laten lopen…
Wanneer u een loopneus hebt, is het eigenlijk het beste om het gewoon te laten lopen en het snot alleen weg te vegen met een schone zakdoek. Aangezien dat vaak voor ongemak zorgt, willen mensen toch graag snuiten of de neus ophalen. Snuiten wordt als meest fatsoenlijk ervaren, maar eigenlijk is dit de slechtste optie. Wanneer u snuit komt er druk te staan op de neus en duwt u het snot uw holtes in. De virussen of bacteriën kunnen in de holtes  weer voor andere problemen zorgen, zoals een holteontsteking.

Wanneer u de neus ophaalt, houdt u het snot binnen en slikt u dat via de keel weg. Snot vangt als het ware de virussen/bacteriën en beschermt daardoor de neus. Wanneer het snot in de maag terecht komt worden de ziekteverwekkers afgebroken door het zuur wat zich in de maag bevindt.

capsinolloopneus

Chronische loopneus
De meeste neusklachten gaan naar verloop van tijd weer vanzelf over, maar er zijn ook mensen die chronisch last hebben van een loopneus. Hiervoor kan Capsinol neusspray mogelijk een goede en effectieve oplossing bieden. Deze neusspray bevat capsaïcine (de hete stof uit rode peper). Die stof remt het over-actieve zenuwstel en zorgt ervoor dat  de slijm/snotproductie weer terug gaat naar de normale hoeveelheid. Bovendien zorgt de capsaïcine ervoor dat uw neus minder gevoelig wordt voor stoffen van buitenaf waardoor u dus ook minder snel neusklachten krijgt. Dit effect kan zelf wel tot een jaar na behandeling aanhouden. Capsinol neusspray kan langdurig achter elkaar gebruikt worden, de hete peper is niet schadelijk voor de neus. Zo kunt u mogelijk weer snuit- of snuifloos door het leven!

www.capsinol.nl

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *