Meer dan dertig Nederlandse steden vieren Internationale Yoga Dag.

Ruim 1,6 miljoen Nederlanders beoefenen yoga. 

De Verenigde Naties hebben 21 juni uitgeroepen tot Internationale Yoga Dag en wereldwijd zijn er deze dag duizenden yoga evenementen. In Nederland vinden er op deze dag speciale yoga activiteiten plaats in meer dan 30 steden. Zoals een yoga concert in Enschede, yogalessen in de Utrechtse Dom en een blinde yogales in Roden. De website www.yoga-dag.nl biedt een overzicht van meer dan 40 speciale yoga activiteiten die 21 juni plaatsvinden door heel Nederland. Yoga is wereldwijd een van de snelst groeiende sporten met in Nederland al meer dan 1,6 miljoen beoefenaars (volgens onderzoek van Vereniging Yogadocenten Nederland in 2017) 

De Verenigde Naties hebben deze ‘Dag van de Yoga’ in 2015 officieel erkend na de oproep van de Indiase premier Narendra Modi. ”Yoga moet niet gewoon een oefening voor ons zijn, maar een manier om met de wereld en de natuur in verbinding te komen”, aldus Modi. ”Het moet een verandering brengen in onze manier van leven en ons bewustzijn, en het kan ons helpen bij de strijd tegen klimaatverandering”, aldus de Indiase premier.

Het thema van Internationale Yoga Dag voor dit jaar is ‘Climate Action’. Het beoefenen van yoga kan een oplossing bieden voor de klimaatverandering. Yoga legt de nadruk op het vasthouden van houdingen en het vertragen, wat een interne balans tussen lichaam en geest creëert. Het creëert een harmonie tussen onszelf en de natuur. Veel menselijke acties veroorzaken schade aan de planeet, wat resulteert in een drastische verandering van de klimatologische omstandigheden. De VN gelooft dat we het bewustzijn over klimaatacties kunnen verhogen door het beoefenen van yoga.

Yoga Dag Nederland nodigt iedereen uit om 21 juni deel te nemen aan de Internationale Yoga Dag. “Ons doel is om bij te dragen aan een betere wereld die begint bij jezelf. Met yoga creëer je een positief effect op jouw directe omgeving”, aldus Robbert Zoon van Yoga Dag Nederland.

Lees ook:

5 praktische tips voor jouw yogavakantie

Review: Nadi yoga legging

Wat doet suiker met je lichaam

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *