5 praktische tips voor jouw yogavakantie

Doe jij actief aan yoga, maar vind je het lastig tijdens je drukke leven er tijd en rust voor te vinden? Dan is een yogavakantie echt iets voor jou. Yoga op bijzondere plaatsen zoals op het strand en gezond eten zorgen voor een totaal ontspannen gevoel waarvan je maximaal kunt genieten. Heb je mazzel, dan organiseert je yogadocent een dergelijke retraite. Is dat helaas niet het geval, dan kun je ook online boeken. Maar waar moet je allemaal op letten tijdens het boeken van een yogavakantie?

Aan welke kosten moet je denken bij een yogavakantie?

Hoe lang en uitgebreid je yogavakantie wordt, hangt waarschijnlijk af van je budget. Vaak beginnen de prijzen voor een verblijf in het buitenland minimaal 500 euro. Dit is dan vaak wel inclusief verblijf en eten, zoals ontbijt en diner. Daarnaast worden er vaak ter plaatse nog extra activiteiten aangeboden naast het beoefenen van yoga, maar dien je hier los voor te betalen. Wil je goed voorbereid op reis, dan is het handig om vooraf te checken of betalen en pinnen in het buitenland wel mogelijk is met je pas, en welke kosten eraan verbonden zijn.

Lees ook: Natuurlijk samen eten en drinken op Landal Het Vennenbos

Is vervoer inbegrepen in de prijs?

Zoals we hierboven al noemden is in de prijs van een yogavakantie vaak enkel het verblijf opgenomen. Zoek dus goed uit hoe je er moet komen. De prijzen van vliegtickets kunnen erg fluctueren, dus dit kan een bepalende factor zijn bij het beslissen welke reis het wordt. Naast het ticket is het goed om je te oriënteren op de vervoersmogelijkheden ter plaatse. Kun je met de taxi bij het hotel, appartement of het pension komen? Of is het handiger om een scooter of auto te huren?

Een land voor de yogavakantie kiezen

Is er een bepaald land, of een specifieke regio of stad die je altijd al eens hebt willen bezoeken? Combineer dan de yogavakantie met een bezoek aan de regio of de rest van het land. Zo kun je rust en cultuur mooi combineren, en ben je dus geen dubbele kosten kwijt aan je vliegticket. Dit geldt vooral bij verre reizen, zoals bijvoorbeeld een yogavakantie in Azië.

Welke yogastijl heeft je voorkeur?

Naast het land speelt natuurlijk ook mee welke yogastijl beoefend wordt tijdens de vakantie. Daarom is het altijd handig om vooraf al in Nederland indien nodig een proefles te boeken, zodat je zeker weet dat je je op je gemak zult voelen. Naast yoga kan de vakantie overigens ook op specifieke andere activiteiten gericht zijn. Zo zijn er verrassende yogaconcepten van yoga gecombineerd met bijvoorbeeld schrijven, koken of mindfulness.

Hoe is de samenstelling van de groep?

Het is de bedoeling dat je tijdens een yogavakantie helemaal tot rust komt. De mate waarin dit mogelijk is, wordt sterk bepaald door het aantal begeleiders dat meegaat, en de grootte van de groep. Informeer dus vooraf naar de aantallen hiervan, en kijk of dat evenwichtig op elkaar is afgestemd.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.