MyStyle test: de Gloveables

MyStyler Iris testte deze retro schoonmaakhandschoenen

Het begint weer kouder te worden en dan laat de huid al snel zijn gebreken zien. Waar het zomerse bruin verdwijnt begint de huid droog te worden en trekkerig aan te voelen. Vooral mijn handen hebben het zwaar te verduren. Mijn handcrème gaat standaard mee in de tas en ik probeer ze zo veel mogelijk te verwennen.

Vooral ook het hete afwaswater en de schoonmaakmiddelen dragen niet bij aan het behoud van een jeukvrije hand. In het kader van de extra aandacht kwam ik zo op het idee dat ik om die reden maar eens de klassieke rubberen handschoenen aan moest gaan schaffen. Verschrikkelijke gele dingen die je bij de typische huisvrouw aan zou treffen. Niet echt iets waar ik me mee associeer.

Gloveables
Ik kom de toepasselijke webshop Gloveables tegen. Hilarisch! Deze handschoenen schijnen hun debuut te hebben gemaakt in de Amerikaanse TV serie Desperate Housewives en zelfs favoriet van Oprah Winfrey te zijn. In de webshop vind ik wel veertig verschillende designs. Van rood met een bloemetje tot gifgroen met een ruitje: er is voor ieder wat wils. Ik kies de roze met stippen en een groen strikje.

De Test
Eenmaal in huis ga ik ze gelijk maar even testen. Ik zet de kraan op z’n heetst en doe er wat allesreiniger in en trek de, aan de binnenkant zachte, hysterische handschoenen aan. Als een echte diva steek ik voorzichtig mijn vingertoppen in het dampende water. Mijn handen blijven droog, het water voelt duidelijk warm maar is niet te heet en ik kan mijn ringen zonder zorgen omhouden. Op de vingers van de handschoen zijn wat ribbeltjes gemaakt wat er voor zorgt dat je goed grip hebt en vazen en glazen niet door je vingers glippen.

glovables

Iris van MyStyle test de Gloveables


Duurzaamheid

Al boenend met een grote glimlach op mijn gezicht denk ik aan de waarschuwing die op de verpakking van de Gloveables staat ‘Het gebruik van dit product kan leiden tot gelach.’ Dit is zeker waar, ik wordt er vrolijk van. Helemaal vrolijk wordt ik van de gedachte dat ik met het dragen van deze hippe versie van de ooit zo degelijke handschoen niet alleen mezelf blij maak maar ook de mensen die deze handschoenen maken in de Grandway fabriek in de stad Choluteca te Honduraz. Met deze fabriek wil Grandway bijdragen aan de eigenwaarde en zelfontwikkeling door mensen een actieve rol te laten spelen in het productieproces.

Conclusie
De Gloveables zijn meer dan alleen een rubberen handschoen. Het dragen ervan is een groot feest! Ze zijn zeker de moeite waard wanneer je snel droge handen krijgt en een kwalitatief goede rubberen handschoen zoekt. Net zo belangrijk is dat het dragen je vrolijk maakt. Met een gegarandeerde glimlach is het bovendien leuk om de handschoenen cadeau te geven. Je kunt de Gloveables op een ander adres laten bezorgen en bovendien worden ze verpakt in flitsend zilveren cadeaupapier.


Prijs & meer info:

Score: 4 van de 5 sterren
Prijs: €14,95
Website: www.gloveables.nl
Auteur: Iris, WOW-Lifestyle.nl

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *