Natracare: Dit is wat elke bewuste vrouw zou moeten weten

natracare

Producten voor de vrouwelijke cyclus? Tijd om je 's bij te praten!

We zijn met z’n allen nog een beetje huiverig om het te hebben over tampons, inlegkruisjes en maandverband. Maar er zijn echt een aantal zeer belangrijke aspecten die elke vrouw zou moeten weten om een bewuste keuze voor goede producten te kunnen maken. Lees even mee …

Plastic meuk
Wist je dat maandverband en inlegkruisjes uit bijna 90% plastic bestaat? Afgezien van de vraag of je dat überhaupt zou willen gebruiken daaronder .., je gebruikt er ongeveer 11.000 in je leven, dus dat is een flinke berg plastic afval.

Bovendien, deze reguliere producten zijn vaak voorzien van parfum, gels en andere synthetische materialen die jeuk en/of irritaties kunnen opleveren.

Tampon-waarheden
De reguliere A- en huismerken bieden tampons aan met synthetische vezels, in chloor gebleekt; een proces dat jou als vrouw maar ook het milieu blootstelt aan gifstoffen. Door het gebruik van pesticides laat het bovendien sporen van het inmiddels beruchte glyfosaat in tampons achter. Klinkt niet fijn hè?!

Een lijst met verborgen ingrediënten
Fabrikanten zijn helaas niet verplicht om de ingrediënten op de verpakkingen van dergelijke producten te vermelden. Gelukkig zijn er uitzonderingen: voornamelijk merken met meer natuurlijke producten die niets te verbergen hebben.

Het goede nieuws
Dat aantal uitzonderingen is zeker groeiend! De menstruatiecups zijn steeds meer bekend, er is maandverband dat gewassen opnieuw gebruikt kan worden en er zijn milieu- en huidvriendelijke opties beschikbaar. Een voorbeeld daarvan?
Neem nu Natracare. Hun maandverband en inlegkruisjes zijn gemaakt van natuurlijk, plantaardig materiaal, en uiteraard plastic-, geur- en chloorvrij. Hun tampons zijn gemaakt van 100% biologisch katoen en hebben hetzelfde absorberend vermogen als de reguliere producten.

Succesvolle missie
Toen in 1989 Susie Hewson, moeder van twee kinderen, leerde over de grote gevaren van dioxine en ander gif, lanceerde zij Natracare. Aanvankelijk probeerde Susie fabrikanten te overtuigen om over te stappen naar meer natuurlijke ingrediënten. Nadat bleek dat die marktpartijen er geen zin in hadden, deed Susie veel meer research en startte Natracare met de verkoop van huid- en milieuvriendelijke producten. Nu, 27 jaar later, worden deze in meer dan 60 landen wereldwijd verkocht, en zijn de sterke principes nog steeds leidend. Natracare is volledig transparant over de ingrediënten en het totale, plantaardige assortiment is goedgekeurd door het prestitieuze Vegetarian Society. Je vindt Natracare in natuur(voedings)winkels, gezondheidswinkels, drogisterijen en natuurlijk ook online.

 Natracare natracare Natracare


Mail & Win
Volg de Facebook-pagina van Natracare en vul hieronder jouw adresgegevens en motivatie in en maak kans op 1 van de 10 proefpakketten met 3 Natracare-producten!*

Deze Mail & Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaars van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail & Win-rubriek met andere acties mee, en ook op hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!
En wil je echt niets missen van De Betere Wereld, abonneer je dan op onze nieuwsbrief.

Meer Win-acties?
> Ontwerp jouw eigen stadsfiets van Tulpfietsen  (Win!)
> Geniet van de lente met bio chips! (Win)
> Op een roze lentewolk met Le Creuset (Win!)

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *