Nieuw: 100% pure, minerale make-up lijn


Nieuw op de Nederlandse markt: 100% minerale make-up lijn.

Beauty Injection uit Nieuwegein met aan het hoofd directeur Greet Hoedeman, is een pionier op het gebied van het succesvol positioneren van minerale make-up producten. Het bedrijf introduceerde én bouwde de afgelopen jaren binnen de professionele beautybranche met veel succes aan bekende merken zoals bareMinerals, freshMinerals en PRIORI®CoffeeBerry Perfecting Minerals. Op basis van een lang gekoesterde wens in combinatie met de uitgelezen expertise binnen dit segment van make-up producten, werd het de hoogste tijd voor een volledig zelf ontwikkeld, nieuw Nederlands mineraal make-up merk, te weten beMineral® by Greet Hoedeman!

Minerale make-up is anno 2012 mateloos populair en kent wereldwijd talloze fans en trouwe gebruikers. Ook in Nederland zijn er inmiddels diverse merken op de markt, veelal afkomstig uit het buitenland. Greet Hoedeman, eigenaar en directeur van Beauty Injection, heeft sinds 2003 een schat aan kennis en ervaring opgedaan binnen de wereld van minerale make-up. Hieruit ontstond gaandeweg de grote wens en behoefte voor het zelf ontwikkelen en uitbouwen van een eigen, uniek mineraal make-up merk, met een internationale allure, look & feel!

Beauty Injection & minerale make-up, een stukje geschiedenis…

In 2003 introduceerde Beauty Injection de minerale make-up lijn van het Amerikaanse merk bareMinerals in Nederland en België. Aanvankelijk was er een enigszins afwachtende houding bij de consument, met name ten aanzien van de losse poederformules die als foundations werden gepresenteerd. Poeders hadden nu eenmaal een wat oubollig imago maar minerale make-up is echter iets totaal anders dan gewone poeders. Daarvan wilde Beauty Injection iedereen in Nederland en België overtuigen. Met noeste arbeid en vooral veel doorzettingsvermogen is dat gelukt. Binnen een jaar begon de populariteit van bareMinerals te groeien en kreeg het merk een grote groep trouwe gebruikers en dito fans. Minerale make-up werd een opvallende trend! Toen het merk in 2009 wegens internationale beslissingen van het Amerikaanse moederbedrijf overging qua distributie naar Sephora, stapte Beauty Injection met succes over op een waardige vervanger in de vorm van de nieuwe generatie minerale make-up van freshMinerals.

Kleuren komen en kleuren gaan…

De make-upbranche is een bijzondere branche, met een fascinerende ‘dynamiek’, als het gaat om de introductie van nieuwe looks met bijbehorende (trend)kleuren en producten. Wie de distributie voert van een merk dat geen private label is, blijft altijd afhankelijk van beslissingen van het toeleverende ‘moederbedrijf’. Kleuren en producten komen en gaan. Steeds weer is het daarbij als distributeur afwachten, of iets wel of niet nog geleverd gaat worden. Dat heeft Beauty Injection de afgelopen jaren meerdere malen aan den lijve ondervonden en op basis hiervan haar beleid voor de toekomst bepaald.

Be Yourself, beMineral®: vernieuwend, veelzijdig, jong en… onafhankelijk!

Met name de onzekerheid qua samenstelling van een assortiment, kan schadelijk zijn voor de continuïteit en het vertrouwen van de salons (depositaires), maar ook van de consument in een bedrijf. Aan het feit dat dit vaak geheel buiten het beïnvloedingsveld ligt van bedrijven die merken vanuit het buitenland in Nederland op de markt brengen, heeft immers niemand een boodschap. Dit zijn voor Greet Hoedeman van Beauty Injection redenen geweest om het heft in eigen handen te nemen, hetgeen ertoe leidt dat zij in 2012 nu haar eigen minerale make-up merk beMineral® introduceert. Met een collectie die vernieuwend en veelzijdig is qua assortiment en vooral…die onafhankelijk zal zijn van de beslissingen van derden!

De kleuren van het beMineral®- logo

Voor het logo van beMineral® is door Greet Hoedeman heel bewust gekozen voor de kleuren paars, wit en zwart, met de daarbij behorende kleurensymboliek:
ü Paars staat o.a. voor vrouwelijkheid, reinheid, luxe, Koninklijke allure, mystiek, intuïtie, zelfverzekerdheid, eigenwaarde en bevrijding.
ü Wit staat o.a. voor zuiverheid, licht, trouw, naturel, volmaaktheid en perfectionisme.
ü Zwart staat o.a. voor verandering, mysterie, vormgeving en serieusheid.

beMineral®, minerale make up op basis van slechts 3 hoogwaardige ingrediënten

De lat bij het ontwikkelen van de collectie van beMineral®lag hoog. Deze nieuwe lijn met minerale make-up moest qua kwaliteit immers minstens gelijkwaardig zijn aan hetgeen Beauty Injection reeds voeren en gevoerd hebben, maar liever nog overtroffen worden. Het resultaat is een ongekend zuivere, 100% natuurlijke make-up lijn, zo puur dat er over geen enkel ingrediënt ook maar enige discussie kan ontstaan qua veiligheid of het risico van irritaties voor de huid. De formules bevatten slechts 3 hoogwaardige, zuivere minerale ingrediënten te weten: Mica, IJzeroxide en Titaniumdioxide. De lijn bestaat bij de start uit een serie van 6 beMineral® natuurlijke minerale foundations, 13 minerale glans oogschaduwpoeders, 9 minerale glimmer oogschaduwpoeders, 5 minerale matte oogschaduwpoeders, 6 minerale lipglosses (‘lipplumpers’), 3 minerale bronzing poeders en 3 minerale blushers. Dit is echter pas het begin, want de collectie zal gaandeweg verder worden uitgebreid. Stuk voor stuk hebben deze intense kleuren in zowel trendy als tijdloze nuances, die bovendien onderling gemengd kunnen worden voor een geheel persoonlijke look op maat!

Distributie & verkoopprijzen:

De nieuwe minerale make-up producten van beMineral® wordt zelf ontwikkeld en exclusief op de markt gebracht door het bedrijf Beauty Injection uit Nieuwegein.

De producten worden verkocht bij gespecialiseerde beMineral®- salons door geheel Nederland. Consumenten kunnen kijken op de website www.bemineral.nl voor meer informatie en verkoopadressen in de buurt.

Verkoopprijs:

beMineral® Starter Kit € 50,80

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *