‘Oostenrijkse eco-cosmetica en supplementen veroveren Nederland’

Interesse van consument en lifestyle ondernemer in eco-producten blijft groeien

Na Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Spanje en Italië is nu ook Nederland aan de beurt om nader kennis te maken met de producten van Ringana. De 100% natuurzuivere cosmetica en voedingssupplementen zijn al razend populair in het buitenland en sinds kort ook verkrijgbaar in Nederland via diverse online webshops zoals de Ecoloveshop.com, Hollandgoesfresh.nl en Ecokisses.nl.

De behoefte aan transparante en zuivere producten groeit wereldwijd gestaag en Ringana draagt daar een aardig ‘eco’ steentje aan bij. Het aantal webshops dat de producten aanbiedt groeit met de dag. Deze maand bezocht een delegatie van Ringana Nederland om de producten en werkwijze nader toe te lichten aan de Nederlandse consument en ondernemers met interesse in mens-, planeet- en diervriendelijke cosmetica en voedingssupplementen.

Kakelvers
Ringana levert alleen maar verse producten en verkoopt daarom enkel online. Wat je koopt is nooit ouder dan een week bij bezorging en dus kakelvers. Het feit dat de producten tot 3 maanden houdbaar zijn omdat deze geen conserveringsmiddelen bevatten legt de populariteit geen strobreed in de weg. De verpakkingen en verpakkingsmaterialen zijn 100% milieu- en gebruiksvriendelijk (soms zelf eetbaar) en volledig afgestemd op de gebruiksduur. Ringana is daarbij voorzien van diverse hoog gekwalificeerde keurmerken en alle producten worden ontwikkeld in eigen laboratoria door artsen en biochemici. Zij baseren zich onder meer op Ayurveda en traditionele Oosterse geneeswijzen. Zo ontstaan high-tech producten, gebaseerd op eeuwenoude kennis.

Geen traditionele cosmetica
Ringana maakt dus geen traditionele cosmetica. Die bestaat namelijk vaak uit een merendeel water aangevuld met chemische additieven. Het aantal werkzame stoffen in traditionele cosmetica is in verhouding doorgaans laag en daar zijn consumenten niet altijd van op de hoogte. Ringana gebruikt ook water maar werkt alleen maar met optimale kwaliteit grondstoffen, geen chemische additieven en de biochemici die de producten vervaardigen zijn altijd bereikbaar voor vragen over de samenstelling van hun creaties.

beeld1
Voedingssupplementen
De kwaliteit van de voedingssupplementen is bij Ringana erg hoog. Basisingrediënten zijn superfoods als açai, gojibessen, quinoa, baobab (6x zoveel vitamine C als in een sinaasappel), kurkuma, wasabi etcetera. Er is keuze uit diverse soorten zogeheten Ringana Packs. Deze zijn vermengbaar met water of yoghurt (of te verwerken in een smoothie) en rijk aan antioxidanten voor grondig dagelijks onderhoud. Voor de liefhebbers van groene thee heeft Ringana een zachte Japanse Matcha thee uitgebracht naar een tradtioneel recept. Het is een gewilde bron van biologische anti-oxidanten. Verder zijn er capsules met een meer specifieke werking: een detox-kuurtje bijvoorbeeld, of caps speciaal voor vrouwen van boven de veertig, caps voor meer energie of juist om beter te slapen, voor gewichtscontrole, een beter immuunsysteem, gezonde gewrichten etcetera. De populaire CHI en DEA drankjes worden door menig health-coach ingezet om natuurlijke energie op te doen en storingen in de spijsvertering te verhelpen.

100% transparant en zuiver
Alle producten van Ringana bestaan uit natuurlijke, plantaardige en biologische grondstoffen die duurzaam worden geproduceerd, zonder schadelijke synthetische stoffen. Dus zowel de huidverzorgingsproducten als de supplementen bevatten geen parabenen, kunstmatige emulgatoren, minerale oliën, PEG’s, aluminium, smaak- geur- en kleurstoffen en dergelijke. Daarbij zijn vrijwel alle producten (op twee na) geschikt voor vegetariërs en veganisten, een groeiende doelgroep op het gebied van food, health & lifestyle. Het omhulsel van de capsules is bijvoorbeeld gemaakt van plantaardig cellulose en niet van dierlijke gelatine. Bij Ringana staat duurzaam en verantwoord ondernemen voorop. Vrijwel alles, ook het verpakkingsmateriaal is biologisch afbreekbaar of recyclebaar.

Over Ringana
Het Oostenrijkse bedrijf bestaat inmiddels bijna 18 jaar en heeft een jaaromzet van circa 16 miljoen euro. Ringana groeit zo’n 45% per jaar en bedient zo’n 300.000 klanten via de ruim 10.000 partners. Nederland is 1 van de Europese landen waar vanaf 2014 actief wordt verkocht. Ringana faciliteert ondernemers met een complete webshop en biedt een zeer aantrekkelijk ondernemersplatform aan mensen die de producten uit eigen ervaring omarmen en deze vanuit hun eigen ervaring kunnen aanbevelen.

http://www.facebook.com/ecoloveshop

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *