Ren de winter weg, tips voor hardlopen in de lente

hardlopen

Met de winter bijna achter ons en de lente voor de deur is het weer tijd voor hardlopen. De temperatuur gaat misschien weer langzaam omhoog maar het duurt nog wel even voordat het lekker knus buiten is. Dat betekent niet dat je nog steeds naar de sportschool of de loopband hoeft te gaan om een beetje te rennen. Je kan lekker weer de frisse lucht in en genieten van de omgeving.

Wil je weten hoe je lekker in de lente kan hardlopen? Volg dan deze tips om de kou te trotseren en der weer op uit te gaan.

De warming up.

Altijd goed voordat je gaat rennen maar essentieel als het nog een beetje koud buiten is. Klein beetje rekken, (snel)wandelen of huppelen voor je met je run begint wamt je lichaam op zodat het koude gevoel al weg is als je begint met rennen. Opgewarmde spieren zijn minder stijf en dus elastischer, dit vermindert de kans om ze te verrekken tijdens het rennen.

Kleding.

Kleding is altijd belangrijk tijdens het rennen. In de kou al helemaal. Thermo onderkleding is altijd een aanrader om jezelf droog en op temperatuur te houden zonder onder het zweet te komen.
Daar overheen wil je ook graag ademde kleding dat ook winddicht en waterbestendig is. Een must en handschoenen moet je niet te snel pakken daarentegen. Het kan misschien in het begin koud zijn maar als je eenmaal begint kom je snel op temperatuur en je wilt het niet te warm krijgen.

Schoenen.

Goede hardloopschoenen zijn altijd een must voor elke hardloper. Maar in de winter wil je ze wel goed behandelen. Je wilt je schoenen niet op de verwarming leggen om te drogen of om ze op te warmen. Teveel warmte is schadelijk voor je schoenen. Als je ze wilt drogen dan kan je beter proppen van een krant er in doen om het vocht er uit te halen.

Ren overdag.

De dagen worden weer langer maar de nachten blijven nog steeds zeer donker en koud. Loop daarom overdag. Overdag is her warmer met de zon boven je hoofd of zelfs achter de wolken. Het licht helpt je ook zichtbaar te blijven voor iedereen die je op een brommer of scooter passeert.

Samen Hardlopen.

Samen sta je sterk maar ren je ook sterk. Iemand die naast je rent is zeer motiverend om door te blijven gaan omdat je weet dat je niet alleen bent. Hiermee kan je toch doorzetten om die laatste paar meters toch even af te maken.

Hardlopen op barefoot schoenen

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *