Hardlopen op barefoot schoenen

barefoot hardlopen

Wist je dat er marathons worden gelopen op Leguano barefoot schoenen? Barefoot (hard)lopen betekent op een natuurlijke manier voortbewegen. In de prehistorie, toen mensen nog jagers en verzamelaars waren, werd eigenlijk niet gewandeld, maar enkel hard gelopen.

Dat kon uren lang achtereen volgehouden worden. De manier van lopen was efficiënt en beperkte schade aan het fysieke gestel. Het vraagt een andere afrol en houdingstechniek dan op traditioneel schoeisel.

Schoenen als mode artikel

Sinds het ontstaan van de schoen en de mode, zijn we steeds verder af komen te staan van de natuurlijke manier van voortbewegen. Door de stijve zool met (vaak) voorgevormd voetbed en een verhoging onder de hak, is de afrol van de middenvoet veranderd in een afrol van hiel naar voorvoet. De techniek van het natuurlijk bewegen benut het hele oppervlak van de voet, waarbij de tenen ook meedoen. De tenen maken weer voelbaar contact met de aarde zonder ze te krommen, terwijl je in gewone schoenen eigenlijk niet eens meer voelt of je tenen überhaupt bewegen en voelen.

barefoot hardlopen

De vrijheid die je voeten verdienen

Het is niet voor niets dat veel mensen graag op blote voeten door gras, water en bossen lopen. Zelfs in huis is het heerlijk je voeten de vrijheid te geven die ze verdienen. De gevoelssensaties geven je zoveel meer gronding en contact met de aarde dan met traditionele schoenen het geval is.

Leguano schoenen zijn minimalistische schoenen die je de gevoelssensaties laten beleven en die je tegelijkertijd beschermen tegen steentjes, glas en andere ongemakken die op je weg liggen.

barefoot hardlopen

Leren hardlopen

Leguano_Logo

Om de techniek te oefenen worden diverse seminars en workshops georganiseerd onder leiding van ervaren barefooters en voetspecialisten / podologen / fysiotherapeuten.
Meer info over workshops en specialisten kun je vinden op:
www.leguanoschoenen.nl/barefoot-blootvoets-hardlopen/

Meer blootvoets lezen?
Bevrijd je voeten op het Barefoot evenement
Je voeten verdienen Leguano schoenen (win)
Blootsvoets wandelen… een hype of een nieuwe levensstijl?

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.