Rozen tegen rimpels

roos-andes

De Betere Wereld test Rio Rosa Mosqueta producten

De Betere Wereld is altijd nieuwsgierig naar nieuwe producten op het gebied van biologische cosmetica en volgt de ontwikkelingen op de voet. Deze week test onze redacteur Rio Rosa Mosqueta anti-aging crème en huidverzorgingsolie. Rio Rosa is een merk dat uit het Verenigd Koninkrijk komt en de ‘certified organic’ en ‘ecocontrol’ keurmerken draagt. Het merk is in ons land onder meer bij De Tuinen en bij natuurvoedingswinkels verkrijgbaar.

Door Lindy Bontenbal

Anti-aging dag en-nachtcrème
Hoewel ik de 30 nog niet heb bereikt, zeggen experts dat de eerste rimpeltjes al voor die tijd verschijnen! Misschien komt deze anti-aging crème dan toch op het juiste moment. Het glazen potje zit in een mooie bruin/roze verpakking met een echte “natural look”. Er zit ook een leuk eco touwtje omheen. Daardoor ziet het er meteen al uit als een cadeautje. Daarnaast zit er ook een bescherming tegen UVA straling in het product. Handig dus om bijvoorbeeld mee te nemen naar de wintersport! De crème is gemaakt van onder andere shea butter, macademia olie, aloë vera en calendula. Dat klinkt allemaal heerlijk en ik heb dan ook hoge verwachtingen van de crème.  Wat mij echter meteen opvalt is dat de crème niet zo sterk ruikt als ik had verwacht. Ik kan mij voorstellen dat sommige mensen een wat meer neutrale geur op prijs stellen, maar persoonlijk ben ik meer van de uitgesproken aroma’s. Het product trekt wel gemakkelijk in de huid en mijn huid wordt er lekker zacht van.

Rozen tegen rimpels

Huidverzorgingsolie voor littekens

Ook de Rio Rosa Mosqueta huidverzorgingsolie zit in een mooie verpakking en op het glazen flesje is een prachtige roos geprint. De olie trekt snel en gemakkelijk in de huid maar ook dit product ruikt niet specifiek naar rozen. De olie is speciaal bedoeld om littekens, rimpels en striae te vervagen. Ik test de olie op een litteken. Wat wel handig is, is de verstuiverdop, helemaal aangezien het litteken op mijn rug zit. De olie moet uiteraard wel goed uitgesmeerd en ingemasseerd worden voor een goed resultaat. Of het litteken vervaagd is, is moeilijk te zeggen maar de olie maakt de huid wel zacht.

Testoordeel
Mooie producten met een goede mix van ingrediёnten. De geur mag wat mij betreft wat sterker en meer uitgesproken ‘rozig’!

www.riorosa.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *