Satino Black toiletpapier hoogste score WWF

Beste product in de categorie tissuepapier komt uit Swalmen.

Satino Black, het Cradle to Cradle gecertificeerde toiletpapier van Van Houtum uit Swalmen – is op de internationale WWF Paper scorecard als beste papierproduct uit de bus gekomen in de categorie tissuepapier. Bovendien behaalde het de hoogste score binnen alle papiersoorten. Satino Black is op alle gemeten onderdelen beoordeeld als excellent. Excellente producten worden gezien als milieuvoorlopers in de markt, aldus het World Wide Fund for Nature (WWF) en worden sterk aanbevolen.

De WWF Paper scorecard laat zien hoe papierproducenten scoren in hun productie van papier op basis van klimaat- en milieuprestaties. Aan de hand van een ratingsysteem, waarbij gelet wordt op grondstoffengebruik, CO2-uitstoot, afval, watervervuiling en het milieumanagementsysteem, wordt beoordeeld wat de milieu-impact is van het product. De uiteindelijk score helpt klanten bij het kiezen van de meest verantwoordelijke producten op de markt.

Lloyd’s Register Nederland B.V. heeft als onafhankelijke partij de WWF Paper scorecard van Satino Black geverifieerd en gevalideerd. Nick op den Buijsch, conceptmanager MVO bij Van Houtum: “Voor Satino Black gebruikers is deze uitkomst opnieuw het bewijs dat Satino Black niet alleen verrassend mooie en kwalitatieve producten biedt, maar ook de meest milieuvriendelijke oplossing is voor iedere toiletruimte. Natuurlijk zijn we hartstikke trots op deze score.”
eco toiletpapier

Satino Black toiletpapier kwam op de internationale WWF Paper scorecard als beste papierproduct uit de bus.

Paper scorecard
WWF zet zich in voor natuurbehoud en natuurontwikkeling. Duurzaam bosbeheer is een belangrijke doelstelling. Nick op den Buijsch: “Aan de hand van de Paper scorecard kunnen klanten een bijdrage leveren aan een beter milieu door voor de meest verantwoordelijke papierproducten te kiezen. Met Satino Black kiest een klant heel uitgesproken voor de combinatie van kwaliteit, design en duurzaamheid.”

Het Wereld Natuur Fonds Nederland (WNF) heeft recent ook de keuze gemaakt voor het complete Satino Black concept. De toiletruimtes zullen per 1 september worden voorzien van toiletpapier en papieren handdoeken en daarnaast ook van foamzeep, dispensersystemen en de informatieve Satino Black WC-tegel.

Meest duurzame toiletpapier
Satino Black is het meest duurzame en milieuvriendelijke toilet- en handdoekpapier ter wereld. Het wordt CO2-neutraal geproduceerd zonder schadelijke chemicaliën en is gecertificeerd met de milieukeurmerken Cradle to Cradle, Europees Ecolabel en FSC recycled. Het assortiment bestaat uit wc-papier, papieren handdoekjes, handzeep, foamzeep, toiletbrilreiniger en dispensersystemen. Daarnaast voorziet het uitgebreide Satino Black serviceconcept erin risicoloos over te stappen en biedt het ondersteuning in de communicatie naar medewerkers en bezoekers.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *