Sportief, vegan of veggie? Met biotona blijf je fit en gezond!

De vegan lifestyle wint steeds meer aan populariteit! Deze manier van leven bestaat tegenwoordig niet alleen meer uit plantaardig eten en het volgen van yogalessen maar ook uit lekker sporten en actief én positief in het leven staan. Rolmodellen op instagram showen hun strakke body’s en blaken van de energie! Hoe doen zij dat?

Goede keuze

Voorop staat dat plantaardig eten niet alleen beter is voor de dierenwereld en de natuur, maar dat het bovendien een supergezonde keuze is. Wie plantaardig eet, krijgt meer vezels, antioxidanten, vitamines, mineralen en fytonutriënten binnen. Daarbij blijkt uit verschillende onderzoeken dat een vegan lifestyle goed is voor de bloedsuikerspiegel, de nierfunctie kan verbeteren en de kans op hart- en vaatziekten kan verminderen.* Toch is het belangrijk om op te letten dat je geen tekorten oploopt waardoor je energie verliest: bepaalde vitaminen (B12, D3), vetzuren (omega 3) en aminozuren (de bouwstenen van eiwitten) komen nu eenmaal minder voor in het vegan dieet.

Dagelijkse kost

Eiwitten – of proteïnen – zijn essentieel voor een goede gezondheid. Ze zorgen voor de vernieuwing van alle lichaamscellen, herstellen je spieren na het sporten en beschermen je tegen infecties. En die eiwitten heb je dagelijks nodig. Daarbij komt dat je bepaalde bouwstoffen van eiwitten (essentiële aminozuren) alleen via je voeding binnen kunt krijgen. Ze zitten in grote hoeveelheden in eiwitrijk voedsel als vlees, vis, zuivel en eieren. Maar, hoe zit dat nu als je geen dierlijke producten eet?

Plantaardige eiwitten

Ben je vegan, dan is het belangrijk zorgvuldige keuzes te maken voor je inname van eiwitten. Eet daarom slimme combinaties van noten, peulvruchten en granen bij elke maaltijd, zodat je de juiste combinatie aminozuren binnenkrijgt. Kom je niet aan je dagelijkse quotum, dan zul je snel merken dat je minder energie hebt. Een uitkomst voor fitte veggies en vegans zijn de plantaardige proteïnepoeders van Biotona. Deze bieden ondersteuning in de vorm van de meest complete hoeveelheden aminozuren in de juiste verhoudingen.

Hoeveel heb je nodig?

De eitwitbehoefte van een recreatieve sporter is ongeveer 0,8 g eiwit per kg lichaamsgewicht per dag. Een beginnende krachtsporter zit al een stuk hoger, namelijk op 1,5 tot 2 g eiwit per kg lichaamsgewicht per dag. Krachtsporters hebben meer eiwit nodig voor de opbouw van spierweefsel en spierherstel na een zware training.

Biotona Veggie Protein – voor vegans en alle sporters

Biotona Bio Veggie Protein Raw is een proteïnepoeder van hoogwaardige plantaardige eiwitten. Het levert een compleet spectrum van aminozuren uit biologisch geteelde bruine rijst, erwten en hennep en bevat maar liefst 80% eiwitten. De combinatie van deze eiwitbronnen biedt een ideale aminozuursamenstelling voor het aanmaken van alle eiwitten die je dagelijks nodig hebt. Veggie Protein is ideaal voor alle sporters omdat bruine rijst en erwtproteïnen semi- snel tot snel verteren. Na een pittige (kracht) training heeft je lichaam zo snel mogelijk eiwitten nodig om eiwitafbraak tegen te gaan en te beginnen met herstel. Hennepproteïne bevat traag verterende eiwitten en voorziet je dus voor lange tijd aan belangrijke essentiële aminozuren. De smaak van het poeder is neutraal.

Biotona Pumpkin Protein – met chlorofyl

Met Pumpkin Protein profiteer je niet alleen van de eiwitten, maar ook van grote hoeveelheden antioxidanten en de heilzame werking van chlorofyl (bladgroen). De pompoenpitten die Biotona gebruikt zijn afkomstig van biologisch geteelde pompoenen uit Steiermark (Oostenrijk) die lekkere groene zaden bevatten die een gezondheidsbevorderende werking hebben. Ze bevatten grote hoeveelhedenantioxidanten(vitamineE,carotenoïdenenpolyfenolen) en bloedzuiverend chlorofyl. Het felgroene proteïnepoeder van de pompoenpitten bevat 65% eiwitten en wordt verkregen door het drogen en vermalen van de cake die overblijft na de koude persing van de pitten voor de olie. De smaak is licht nootachtig.

Biotona Hemp Protein – alle essentiële aminozuren

Het bijzondere aan hennep is dat het een complete eiwitbron is omdat het álle essentiële aminozuren bevat. Met een gehalte aan eiwitten van 50% is Biotona Hemp Protein een ideale eiwitbron ter vervanging van dierlijke eiwitten. Biotona henneppoeder wordt geproduceerd na persing van de rijke olie uit de hennepzaden. De cake die overblijft levert na drogen en fijn vermalen een proteïnerijk poeder op dat je als vegan goed kunt gebruiken. De hennepproducten van Biotona worden biologisch geteeld en bevatten geen psychoactieve stoffen (THC’s) omdat gebruik wordt gemaakt van een speciale variëteit van de hennepplant. De smaak van het poeder is neutraal.

Gebruik

Biotona Proteïnepoeders kun je toevoegen aan je smoothie of shake (1 à 2 eetlepels per portie). Ook kun je het poeder toevoegen aan pannenkoekenbeslag of andere gerechten voor een eiwitrijke maaltijd boordevol voedingsstoffen.

Consumentenadviesprijzen:

Biotona Bio Veggie Proteïn Raw Biotona Bio Pumpkin Protein Raw Biotona Bio Hemp Protein Raw

€ 16,00 (300 gram) € 15,00 (300 gram) € 13,50 (300 gram)

Biotona is exclusief verkrijgbaar bij Holland & Barrett. Voor informatie, vestigingen en de webshop: www.hollandandbarrett.nl

Voor meer Biotona informatie en recepten: www.biotona.be

Lees ook:

Veganistische voeding is geschikt voor alle leeftijden

Goed nieuws voor vegans: nu ook vitamine D3 uit korstmos

Vegan leather boots van Kindred Spirits

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *