Stelt u zich eens voor, een laatste rustplaats in de natuur

Natuurbegraafplaats Heidepol

Een voormalig landgoed, verscholen tussen de bossen, weg van de dagelijkse drukte. Een statige bomenlaan leidt naar het uitgestrekte veld. De vogels zingen, rust overheerst. Op een prachtige locatie tussen Arnhem en Ede, aan de rand van Nationaal Park de Hoge Veluwe, ligt natuurbegraafplaats Heidepol. Wie deze plek bezoekt, wordt geraakt door het natuurschoon. Hier vindt men de ruimte voor rust en bezinning.

Natuurbegraven is in Nederland relatief nieuw. In Engeland echter, is het al geruime tijd een begrip. Anders dan op een reguliere begraafplaats wordt een laatste rustplaats hier vanzelf weer onderdeel van de natuur. Een houten gedenkteken markeert het graf. Hierdoor blijft de natuurlijke omgeving behouden en merk je nauwelijks dat je je op een begraafplaats begeeft.

Stelt u zich eens voor, een laatste rustplaats in de natuur

Eeuwigdurende grafrust
Een laatste rustplaats op natuurbegraafplaats Heidepol is een bijzonder alternatief voor traditioneel begraven en cremeren. Iedereen kan hier zelf een plek kiezen die bij hem of haar past, onder een mooie oude boom of in het open veld. Een graf op Heidepol heeft eeuwigdurende grafrust en wordt één met de natuur. Hierdoor zijn er voor nabestaanden geen zorgen meer over het grafrecht en onderhoud in de toekomst.

Natuurgebied
Naast de belangrijke functie van een begraafplaats, is Heidepol een openbaar natuurgebied. Er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de natuur. Zo worden de velden verschraald, waardoor heide op den duur weer volop zal bloeien in het gebied. Uiteindelijk zal natuurbegraafplaats Heidepol als natuurgebied blijven bestaan voor de volgende generaties.

Een laatste rustplaats op Heidepol draagt bij aan het behoud van dit natuurgebied. Ook draagt het bij aan de ontwikkeling van nieuwe natuur, door een natuurontwikkelingsfonds dat is opgezet door natuurbegraafplaats Heidepol.

Stelt u zich eens voor, een laatste rustplaats in de natuur

Persoonlijke invulling van een uitvaart
Op Heidepol krijgt men de vrijheid om een laatste afscheid naar eigen wens in te vullen. Daarbij wordt zoveel mogelijk rust en ruimte geboden. Iedereen kan hier zijn eigen gebruiken en rituelen volgen, of juist nieuwe elementen toevoegen aan een waardig afscheid. Er zijn aantal ruimtes beschikbaar voor het houden van een afscheidsdienst, zoals de heidekapel en de boskapel. Een laatste afscheid kan ook plaatsvinden in de open lucht.

Meer informatie
Heeft u vragen na het lezen van deze informatie of wilt u een afspraak maken in het informatiecentrum van natuurbegraafplaats Heidepol? Neem dan telefonisch contact op of stuur een e-mail. Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website.

Natuurbegraafplaats
Heidepol 026 – 711 22 10
Harderwijkerweg 37
vraag@heidepol.nl
6816 VA Arnhem
www.heidepol.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *