Vitaler in een stralingsarme woon-, werk- en leefomgeving

elektrosmog-straling-wonen-leven

Help mee!! TEKEN EN DEEL de petitie

Door Marloes van Mensvoort (initiatiefneemster petitie) & Aimée Bohncke, namens Actiegroep Verminder Electrosmog

“Houd hem niet tegen je oor, draag hem niet in je binnenzak en leg hem niet vlak naast je op het nachtkastje als je gaat slapen”, de mobiele telefoon. Wellicht heeft u dit advies weleens gehoord?  Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO), is de straling die ons mobieltje uitzendt “mogelijk kankerverwekkend”, de uitzending “Ziek van je mobieltje” van Zembla geeft een inkijkje achter de schermen. En niet alleen het gebruik van de mobiele telefoon is de afgelopen jaren exponentieel toegenomen, ook het aantal zendmasten buitenshuis en (wellicht nog onopgemerkt) ook de straling binnenshuis veroorzaakt door o.a. Wifi, Dect-telefoons en slimme meters.

Lees hier ook het bijbehorende interview met woonbioloog Koen van Biesen!

Al met al heeft dit gezorgd voor een extreme toename van de hoeveelheid elektromagnetische straling in onze omgeving afgelopen 20 jaar. Echter, zonder dat de effecten ervan op lange termijn voldoende onderzocht zijn! Koen van Biesen, woonbioloog bij Geo-Phiscis zegt hierover het volgende: “Zou je deze straling een kleur geven, dan leven we letterlijk in een zeer kleurige en dichte mist.” Straling, veroorzaakt door mobiele telefoons, draadloos internet (Wifi), DECT-telefoons (snoerloze huistelefoons), slimme meters en zendmasten, is handig, echter, is het wel gezond? Talloze wetenschappelijke studies tonen schadelijke effecten ervan aan op onze gezondheid. En toch worden er in Nederland, tot nu toe, geen maatregelen genomen.

elektrosmog-straling-wonen-leven

Wist u bijvoorbeeld dat straling..

 • Slaapproblematiek veroorzaakt en dat dit is één van de belangrijkste symptomen is van blootstelling aan overmatige straling. (Inslapen en diepe slaap worden verstoord)
 • De aanmaak van melatonine vermindert, het hormoon dat o.a. verantwoordelijk is voor in slaap vallen.
 • Kinderen meer belast dan volwassen. De normen zijn opgesteld voor gezonde volwassen, met kinderen is geen rekening gehouden. Ze kunnen er overprikkeld van raken en het kan leiden tot blijvende hersenbeschadigingen, welke pas op latere leeftijd zichtbaar kunnen worden.
 • De kans op een hersentumor vergroot.
 • De bloed-hersenbarrière beschadigt waardoor schadelijke stoffen de hersenen binnen komen. Wat onder andere voor een ‘wattig gevoel’ in je hoofd kan zorgen.
 • De elektrische activiteit van de hersenen verandert, inzichtelijk gemaakt door EEG (De Gezondheidsraad)
 • Een nadelig effect heeft op de vruchtbaarheid.

En dat in een stralingsarme leefomgeving:

 • Men zich vaak direct helderder en vitaler voelt.
 • Allerhande vage klachten waarvoor men niet eerder de oorzaak vond, opeens spontaan verdwijnen.
 • Het concentratievermogen vaak met sprongen vooruit gaat.
 • Het wattige gevoel in je hoofd ineens verdwijnt.
 • Je weer kan diep kan slapen, zoals vroeger!

Elektromagnetische straling kan onderverdeeld worden in laag- en hoogfrequente velden;

 1. Laagfrequente EMV’s (ELF) veroorzaakt door elektrische en elektronische toepassingen zoals een televisie, computers, elektrische deken, wekker of radio en bijvoorbeeld hoogspanningslijnen.
 2. Hoogfrequente gepulste straling (zend-) antennes, zendmasten, radiozendinstallaties e.d. buitenshuis (bedenk daarbij dat dit ook het huis binnenkomt. Je bent binnen dus niet beschermd tegen straling van buitenaf). Binnenshuis, draadloze apparatuur zoals mobiele telefoons, DECT-telefoons, babyfoons en wireless modems.

Deze velden worden ook wel elektrosmog genoemd, een populairwetenschappelijke term welke de milieuvervuiling door onnatuurlijke elektromagnetische velden (EMV) illustreert. Mist veroorzaakt door EMV’s. In ons dagelijks leven is deze elektrosmog al om aanwezig, deze creëert bij mensen, dieren en planten elektrostress wat een uiting is van het lichaam ziek wordt van elektrosmog (Koen van Biesen). In Nederland zowel binnen- als buitenshuis 24/7 blootgesteld aan zowel hoog- als laagfrequente bovengenoemde velden.

U zou een of meerdere van de volgende symptomen kunnen ervaren door een overmatige stralingsbelasting als het gaat om slaapproblematiek. Vaak wakker worden tussen 3h en 6h in de nacht; na heftig dromen, na tandenknarsen en woelen in bed, erg zwetend zonder echt warm te voelen, met kramp in de voeten of in de kuiten, met een stram en stijf gevoel in de benen en de rug bij het opstaan, met frequente aandrang tot urineren zonder dat er veel urine komt, hyperventilerend (benauwd, met hartkloppingen en een verkrampend gevoel, uitstralend van de borst naar de schouders en kaken) en bijvoorbeeld met een tintelend gevoel in de maag en borst. Deze verschijnselen verdwijnen veelal na het opstaan. Daarnaast zijn er nog vele andere symptomen welke u kunt vinden op “beperk de straling”.

elektrosmog-straling-wonen-leven

Goed nieuws en tips
Het goede nieuws is dat u zelf de stralingsbelasting in uw woon of werkomgeving met een beetje geluk vaak tot wel 70% kunt reduceren. Hiervoor hebben wij voor u de volgende tips en kijk voor meer tips hier!

 1. Vervang je Wifi door kabelinternet.
 2. Doe je eventuele Dect-telefoon én/of Dect-babyfoon weg (vervang deze door één met snoer of een stralingsarme variant).
 3. Bel mobiel met een oortje en het liefst kort.
 4. Zet ‘s nachts de Wifi uit en apparaten uit of op vliegtuigstand.
 5. Neem geen slimme meter.
 6. Meet je huis eens door met een stralingsmeter of laat je huis doormeten door een woonbioloog.

Groeiend bewustzijn
Voor het overige deel van de stralingsbelasting is er een groeiend bewustzijn nodig. In de ons omringende landen is dit reeds gaande; Frankrijk en Duitsland hebben veel strengere normen voor blootstellingslimieten, daar wordt voorlichting gegeven en een Duitse minister heeft kritiek op Dect-telefoons en Dect-babyfoons vanwege veel te hoge straling. In België wordt om diezelfde reden het gebruik van een mobiele telefoon door kinderen tot 7 jaar verboden. De Raad van Europa heeft inmiddels aan alle Europese landen geadviseerd Wifi en GSM op scholen te verbieden. In Nederland blijft het echter stil.

Wij & onze toekomst
Inmiddels is er een petitie ontstaan, geïnitieerd door Marloes van Mensvoort (Communicatie Trainer en Shiatsu Therapeut www.shiatsu-denbosch.nl) “Naarmate ik mij meer in de materie verdiept heb, wordt het mij duidelijker dat het hier om een bijzonder schadelijke ontwikkeling gaat, waarvan de meeste effecten pas over tientallen jaren duidelijker zullen worden.. 80% van de niet door Telecom gefinancierde onderzoeken vind (schadelijke) biologische effecten, tegenover 30% van de studies welke door Telecom gefinancierd worden. De Discussie zal nog wel even doorgaan, net zoals dat bij roken en asbest het geval was. Zeker gezien de enorme economische belangen welke hiermee weer gemoeid zijn. Wist u dat de Telecom al een groter marktaandeel heeft dan de Olie-industrie en dat dit met de huidige ontwikkelingen almaar groter wordt? Echter, zelfs wanneer u nog weinig van deze materie weet of u nog geen bewuste klachten ten aanzien van straling verneemt, zult u over 10 jaar toch blij zijn als u uw stem nu heeft laten horen! Daarom heb ik deze petitie geïnitieerd.”

elektrosmog-straling-wonen-leven

De petitie is er op gericht om bewustzijn te stimuleren en een prikkel af te geven aan de politiek (boven de 40.000 handtekeningen komt dit onderwerp op de agenda). Helpt u ons mee? TEKEN EN DEEL deze petitie op www.petitie-electrosmog.nl. Voor verandering én landelijk bewustzijn. Het is tijd voor gezondere alternatieven en aanpassing van het overheidsbeleid.

Is uw interesse gewekt? Lees dan hier het interview met woonbioloog Koen van Biesen en vind meer informatie op onderstaande websites

 

Websites:

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *