Van roze klei tot geranium

Onze redacteur Lindy test verzorgingsproducten van Cattier Paris

De Betere Wereld is altijd nieuwsgierig naar nieuwe duurzame verzorgingsproducten en volgt de ontwikkelingen op de voet. Onze redacteur Lindy Bontenbal testte voor dit nummer een drietal producten van het merk Cattier Paris. Het gaat om Cattier Paris Eau de Toilette Délicate, Bodylotion met geranium en karitéboter en douchegel met roze modder.

Het eerste wat opvalt aan de Eau de Toilette Délicate is de prachtige vormgeving van de verpakking. Daarnaast is de toevoeging délicate goed gekozen. De geur is subtiel en doet mij denken aan het ballet Les Sylhides wat gaat over gewichtloos zijn. Het is een lichte, frisse geur die niet te zoet of te sterk is. Tegelijkertijd heeft het een kruidige aftertone. Een prima natuurlijke eau de toilette voor alledag die een uitgebalanceerd gewicht in de schaal legt. Het aroma is een mooi mengsel van elementen.

Bodylotion met geranium en karitéboter
De bodylotion zit ook in een mooie verpakking en de geur is vernieuwend. Wat wel opvalt is dat ook wanneer je de bodylotion dun aanbrengt, je wel heel goed moet smeren om niet met witte strepen of een porseleinen huidje rond te lopen. De bodylotion moet echt ingemasseerd worden en het duurt even voordat de huid het absorbeert. Maar de heerlijke geur compenseert dit ruimschoots. Bovendien is het een origineel idee om geranium in het product te verwerken. Persoonlijk ben ik nog niet veel biologisch verzorgingsproducten met geranium tegengekomen. Geranium zou goed zijn voor een droge, gevoelige en geïrriteerde huid.

Klei maakt mooi
Toen ik de douchegel met roze modder zag, dacht ik meteen aan modderbaden in Israël en Jordanië. De douchegel ruikt heerlijk. Wel is de kleur enigszins opvallend. Het ziet er meer orange dan roze uit. Wel is aan de textuur van het product duidelijk te zien dat er modder in verwerkt is. Als ik een suggestie mag doen, zou ik er een korrel aan toevoegen omdat het product volgens mij prima geschikt zou zijn als scrub-douchegel. Ook mini-verpakkingen zouden handig zijn om mee te nemen op vakantie.

Cattier is ontstaan in 1968 toen Pierre Cattier producten op basis van klei wilde ontwikkelen. Cattier Paris is in het bezit van het keurmerk bio organic cosmetique en is ook deel van de organisatie Cosmebio.

Ons testoordeel
Cattier Paris is een innovatief merk met (h)eerlijk ruikende, mooie producten. Omdat Cattier het esthetische aspect (de verpakking) niet uit het oog verliest zijn het ook leuke producten om te geven. www.cattier-paris.nl De producten van Cattier-Paris zijn te koop bij een aantal natuurvoedingswinkels, de winkels van Gezond &Wel en bij een selectie van Dio-drogisten.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.