Mijn Nationale Gezondheidsbeurs [blog]

gezondheid-de-betere-wereld

Body & Mind Lifestyle

Van 5 t/m 8 februari stond de Jaarbeurs in Utrecht weer volop in het teken van een bewuste leefstijl: De Nationale Gezondheidsbeurs was groter dan ooit, en als gezondheidsfreak die ik ben, was ik zeer verheugd te horen dat ik verslag mocht doen van dit event. 

Met ruim 35.000 bezoekers en 250 exposanten is de Nationale Gezondheidsbeurs de grootste consumentenbeurs van Nederland. En dat heb ik zeker ervaren! Toen ik de grote hal binnenkwam moest ik even slikken: die enorme mensenmassa! Eenmaal aangepast kon ik zeker wel genieten van het gekeuvel en geroezemoes bij de vele gezellige stands. Er was van alles te beleven, zoals interactieve demonstraties, smakelijke proeverijen, actieve workshops, diverse yoga en fitness workouts, het uittesten van de nieuwste massageapparatuur en zelfs het verkrijgen van een massage of beauty-behandeling. De wachttijd bij de stands viel mij ondanks de drukte reuze mee.

versapers

Naast het struinen langs de stands kon je tevens een aantal interessante lezingen bijwonen. Daarbij was er ook een groot hoofdpodium waar je op gezette tijden jouw favoriete spreker kon ontmoeten. Een aantal grote namen die aanwezig waren: Vivian Reijs, Jesse van der Velde, Radmilo Soda, Dr. Frank en Dennis van der Geest. Ik kwam speciaal voor de peptalk van Ralph Moorman -zie grote foto onderaan, o.a. bekend van de Hormoonfactor en van supermarktsafari’s bij EkoPlaza– over hormonen en voeding. In alle drukte heb ik zelfs een vraag over suiker-alternatieven kunnen stellen aan deze motivator. Mijn dag kon niet meer stuk!

verspers versapers

Hoewel ik me enorm heb geamuseerd op de beurs, is er wel een klein kritiekpuntje. Ik had veel meer gezonde voeding ter consumptie verwacht, zoals bijvoorbeeld raw food producten, glutenvrije producten en suikervrije snacks. Het verbaasde me dus enorm dat er gewoon softijs, milkshakes en bonbons werden verkocht. Wat dat betreft was het iets te massaal opgezet.

Al met al is de Gezondheidsbeurs een absolute aanrader voor een ieder die wel wat inspiratie kan gebruiken op het gebied van een gezonde, bewuste leefstijl. Volgend jaar ben ik absoluut weer van de partij… Jij ook?

www.denationalegezondheidsbeurs.nl

bio+ grass2juice
Ralph Moorman

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *