Voor de natuurlijke verzorging van je kwetsbare huid

DermagiQ Hand is een intensieve crème met honing voor de dagelijkse verzorging van droge en ruwe handen. De antioxidanten in honing brengen de huid tot rust en ondersteunen het herstel van kloven. Ondanks de toevoeging van honing ontstaat geen plakkerig gevoel, want de crème trekt zeer goed in de huid. De toevoeging van amandelolie en sheaboter beschermt de huid tegen uitdroging. Met Dermagiq Hand heb je een complete en natuurlijke verzorging voor je gevoelige huid, op basis van honing. 

Alle producten van Dermagiq zijn op basis van honing.

Al in de oudheid was honing bekend om zijn positieve invloed op de huid. Tijdens de eerste wereldoorlog gebruikten Russische soldaten honing om hun wonden te ontsmetten en te helen. 

Recent is de wetenschappelijke basis van de werking van honing voor een groot deel ontrafeld door het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Uit hun onderzoek blijkt dat honing enzymen bevat die door honingbijen worden gemaakt. Deze enzymen zorgen onder andere voor een lage pH-waarde door de omzetting van natuurlijke honingsuikers in organische zuren. De lage pH van honing versterkt de weerstand van de huid. Honing heeft verder een hoog gehalte aan flavonoïden, dit zijn plantaardige antioxidanten afkomstig van bloemennectar. Aan deze flavonoïden dankt honing zijn ontstekingsremmende werking, waardoor de huid tot rust komt. 

Lees ook: De kracht van honing

Dr. Tineke Creemers (biologe) heeft, voortbouwend op de wetenschappelijke kennis over honing, de productlijn Dermagiq® ontwikkeld. Voor natuurlijke wondheling, huidproblemen en intieme hygiëne. De honing die wordt gebruikt in Dermagiq® producten is zorgvuldig geselecteerd op zuiverheid, hoog enzymgehalte en een lage pH.

DermagiQ Hand

  • Voor intensieve verzorging van ruwe en droge handen
  • Zeer effectief tegen kloven
  • Voor droge handen
  • Zachte handen zonder plakkerig gevoel
  • Prettige en bescheiden geur
  • Geen lanoline of vaseline
  • Parabenen vrij

De producten van Dermagiq zijn o.a. verkrijgbaar bij Etos, DA en de zelfstandige drogist.

Verzorging met de kracht van de natuur. www.dermagiq.nl

Lees meer: Biologische zeep van Sonett, dat is dubbel schoon!

Lees meer: Wat suppletie kan doen bij pijnlijke gewrichten of artrose

Lees meer: Hoe zit dat met natuurlijke huidverzorgingsproducten?

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *