Wortels goed voor je gezicht!

In de supermarkt zie ik ze wel eens liggen. Groente wat er niet normaal uitziet door een vreemde vorm zoals een kromme wortel of een misvormde paprika. Buitenbeentjes worden ze genoemd maar ze zijn nog prima om te eten en ontzettend goed dat deze gewoon worden verkocht, want ze zijn goedkoper dan hun normale soortgenoten.

Daar springt The Body Shop goed op in want die hebben een carrot wash en carrot cream ontwikkeld van biologische wortel buitenbeentjes. De producten zitten allebei in een lichtgroene tube met een oranje dop en er staat een wortel op als afbeelding. Dat de producten van wortel gemaakt zijn is direct te zien als ik de tubes open en er een oranje kleur tevoorschijn komt. Erg leuk, want normaal zijn cleansers of crèmes vaak wit of doorzichtig. De wash en crème ruiken ook naar wortel. Ik word hier helemaal blij van.

De carrot wash breng ik aan op een nat gezicht. Het schuimt lekker dus ik krijg gelijk een fris gevoel. Vervolgens de carrot cream aanbrengen wat een dagcrème is die 72 uur vochtregulerend is. Al zou deze crème 12 uur vochtregulerend zijn is dat al lang genoeg, want ’s avonds reinig ik mijn gezicht toch weer. Wat zou het fijn zijn als er ook een nachtcrème en masker van deze lijn komen, want ik ben helemaal fan.

Dat wortels niet alleen goed zijn voor je ogen bewijzen deze producten, want mijn gezicht ziet er fris en stralend uit. Ik heb een droge huid maar mijn huid voelt niet trekkerig aan maar dat zal vast komen door de 72 uur vochtregulerende werking.

Een puntje van opbouwende kritiek is dat het handiger is als de doppen klikdoppen zijn in plaats van draaidoppen, want die zijn makkelijker te openen. En misschien een SPF toevoegen aan de dagcrème zodat ik er niet direct een zonnebrandcrème overheen hoef te smeren maar een zonnebrandcrème van deze lijn mag natuurlijk ook.

Je koopt de carrot wash en carrot cream online op www.thebodyshop.nl of in de winkel voor respectievelijk € 10,00 en € 16,00.

Tekst: Tessa Droge

Lees ook:

> The Body Shop introduceert als eerste Fair Trade gerecycled plastic in alle winkels

The Bodyshop Himalayan Charcoal masker getest!

Review: Nadi yoga legging

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *