YERBA MATÉ: De natuurlijke gezonde oppepper

Gezond leven met yerba maté Neo Maté

Ben jij al bekend met yerba maté, die heerlijke, opwekkende drank die zijn oorsprong vindt in Zuid-Amerika?

Yerba Maté, of maté, is een drank die je geest helder maakt of juist laat ontspannen. Een drank waar je de hele dag van geniet en die op verschillende manieren te bereiden is. Drink hem koud, verwerk hem in een lekkere cocktail of drink hem op traditionele wijze warm uit de maté beker met het bekende maté rietje. Het drinken van maté levert je veel voordelen op. Het ondersteunt je nieren, het houdt je lichaam jong en zit boordevol anti oxidanten. Door de hoge mate aan thiamine, vitamine B6, ijzer, magnesium, kalium en zink die het bevat draagt het drinken van maté bij tot een gezonde werking van het immuunsysteem.  Het verfrist de geest en  zorgt tegelijkertijd voor een diep ontspannen gevoel. Net als koffie bevat maté cafeïne, maar in een veel lagere dosering.

Maté is een gezonde variant op koffie

Het drinken van maté geeft je een oppepper en is voor iedereen goed te verdragen.

Het drinken van maté is in de landen waar het zijn oorsprong vindt vooral een drank waar je samen van geniet. Je drinkt het zoals thee, of koffie, maar de maté kan ook heel goed als cocktail worden gedronken. Door de rauwe maté te verwerken in hartige gerechten haal je het allermeest uit de gezonde werking van de yerba maté.

100% natuurlijk en gezond

De puurste maté is de raw variant van maté. Deze wordt met de hand geplukt en gevriesdroogd. Door de maté op deze lage temperatuur te drogen blijven alle natuurlijke mineralen en vitaminen bewaard. Het is een puur product dat een hoge mate aan magnesium en zink bevat. De smaak is zacht, fris en heeft een licht zoete afdronk.

“De rauwe variant heeft een heerlijke, bloemige smaak en ik merk dat het heilzaam werkt op mijn nieren.”

De matéplant die voor de raw maté wordt gebruikt groeit onder de beschermende schaduw van de oorspronkelijke bossen van santa Catarina in Brazilië. Zij krijgt daar alle ruimte om natuurlijk op te groeien. Als het tijd is om te oogsten worden alleen de gezonde blaadjes van een half jaar tot een jaar met de hand geplukt. In een steriele omgeving worden de blaadjes nogmaals kritisch bekeken en met gefilterd water gespoeld, droog gecentrifugeerd en snel bevroren. Zo blijven alle heilzame stoffen bewaard.

Wil jij de verkwikkende werking van maté ook eens proberen?

Bestel je maté op www.neomate.nl.

Gezond leven met yerba maté Neo Maté

Neo Maté haalt de yerba maté met respect voor haar rijke verleden naar de 21e eeuw met heerlijke maté, mooie verhalen en lekkere recepten.

De maté van Neo Maté heeft een de Europese Organic Agriculture Certificering en draagt als enige ter wereld het Demeter keurmerk.

Meer weten over Neo Maté? Neem een kijkje op de website www.neomate.nl en laat je meevoeren naar een wereld van een lekker gezond, ontspannen en opwekkend leven.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *