Yfke Laanstra eerste blog gaat over Jou

blog-yfke-laanstra

Wie je bent…

Op het moment dat je dit leest, heb je wellicht al een lange dag zittend op een stoel doorgebracht , starend naar een beeldscherm. En voel je een licht zeurende pijn in je onderrug. Of ben je juist veel in beweging geweest en voel je moeheid in je benen. Misschien heb je net iets leuks afgesproken voor later op de dag en voel je veel blijdschap en opwinding hierover. Tegelijkertijd vraag je je af of je wel alles in huis hebt voor het avondeten of ben je bezorgd over je kinderen of je werk. Maar er is tevens een stemmetje in je die zegt dat je je geen zorgen hoeft te maken, en weet je op een dieper niveau dat je zorgen maken alleen maar projecteren van angst in de toekomst is.

Fascinerend, vind je niet? Wat er zoal allemaal in enkele seconden kan plaatsvinden in jezelf. En wat dit allemaal in beweging zet in je lichaam, in je energieveld, in je gedrag, in je realiteit.

Wie je bent is zoveel meer dan alleen maar je fysieke lichaam.

Alhoewel ‘alleen maar’… jouw lichaam is de meest complexe en geniale bio computer die je maar kunt bedenken, daar kan de meest intelligente computer niet aan tippen. Je bestaat uit vele lagen en dimensies (zie afbeelding), waaronder naast je fysieke lichaam ook je mentale, emotionele en spirituele lichaam.
Yfke Laanstra
Fysieke lichaam
Dit is je tastbare en zichtbare lichaam, welke bestaat uit weefsel, organen, bloed etc. Waar je werkt met je 5 zintuigen: proeven, voelen, zien, horen en ruiken.

Mentale lichaam
Dit is een energetisch lichaam, voor het blote oog niet zichtbaar (althans, voor de meesten niet). Hier huizen je gedachtes, je oordelen, je herinneringen en je overtuigingen. Dit heeft als fysieke poort je hoofd en je hersenen.

Emotionele lichaam
Tevens een energetisch lichaam, waar jouw gevoelens, verlangens en emoties huizen. Waar je je angsten waarneemt, je liefde voelt en je geluk ervaart. Dit neem je veelal waar in je onderbuik, in (de buurt van) je spijsverteringsstelsel.

Spirituele lichaam
Dit is waar je ziel huist, wie je werkelijk bent, buiten tijd en ruimte en wat het spirituele in jou vertegenwoordigt. De ziel zetelt in jouw hart. Hier huist je diepere weten.

Dit verklaart ook waarom je jouw realiteit en jouw welzijn zo kunt beïnvloeden door je gevoelens, je verlangens, je emoties, je (al dan niet beperkende) overtuigingen en je gedachtes. En waarom het zo belangrijk is dat je jezelf óók op zielsniveau voedt: ontdekt wat je inspireert en vervult, dat je je hart volgt en je dromen najaagt. Waarom je het behouden of verbeteren van je gezondheid niet enkel kunt benaderen vanuit één van deze ‘lichamen’. Werkelijke genezing vindt plaats op alle lagen, vanuit een holistisch perspectief (die van lichaam, ziel en geest).
Dankzij de reguliere geneeskunde kun je via een operatie een fysieke kwaal verhelpen, maar er vragen altijd meer aspecten van jezelf om aandacht. Of dit nu op emotioneel, mentaal of spiritueel niveau is (vaak op allemaal). Niets gebeurt voor niets.

Ook de verschillende ‘lichamen’ kun je niet als afzonderlijk zien, het is niet simpelweg in hokjes te plaatsen. Neem ‘verliefdheid’: je voelt vlinders in je buik, je hebt oneindig veel energie, je geeft bijna licht in het donker, je vergeet te eten want je leeft van de liefde en je ziet de wereld en de ander door een roze bril. Of denk aan de loden last van een depressie. Dit maakt zo duidelijk dat er een constante wisselwerking is tussen al deze ‘lichamen’, alles is met elkaar verbonden: het gaat voorbij 3D.

blog-yfke-laanstra
Wie je bent is zo veel meer dan een fysiek lichaam.

Op het moment dat je je dat werkelijk realiseert, tot in ieder cel van je wezen dan gaat er een hele nieuwe wereld voor je open en komt er een hele nieuwe realiteit tot je beschikking. Die van Quantum Fysica, die van holistische geneeskunde, die van bewustwording en persoonlijk ontwikkeling en van het ontdekken van je ongekende mogelijkheden….

Zou jij ook graag bewust(er) invloed willen uitoefenen op jouw realiteit en welzijn?

Blog door Yfke Laanstra

www.yfkelaanstra.com
www.holisticpersonalassistant.com

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.