Yoga-oase opent De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam

De grootste Yogaschool van Nederland.

‘De Nieuwe Yogaschool’ is vanaf zaterdag 2 november officieel geopend. Het prachtige monumentale pand in het hart van de Jordaan in Amsterdam deed ooit dienst als school en is nu omgetoverd tot een waar mekka voor nieuwe en bestaande Yoga (en meditatie) liefhebbers. Een gloednieuwe en sfeervolle ruimte waar op een professionele en integere wijze Yoga en meditatie wordt beoefend.

Naast een gevarieerd aanbod van yogalessen van professionele leraren, biedt De Nieuwe Yogaschool trainingen, workshops en lezingen over onderwerpen als spiritualiteit, gezondheid, muziek, voeding, mindfulness, massage en pilates. Alles onder de algemene deler: Bewustwording. In de essentie draait de school om Yoga en meditatie, maar de school biedt meer. Het is een community, een plek waar gelijkgestemden elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Hiervoor is een ontspanningsruimte ingericht, waar biologisch eten en drinken verkrijgbaar is. Ook voor alleen een kop koffie of een ontbijtje kan je hier terecht. Daarnaast is ook aan het bedrijfsleven gedacht met speciale bedrijfsdagen en bedrijfsyoga.

De nieuwe yogaschool

Stilte in de stad
Het is een bewuste keuze om midden in de drukte van de hoofdstad deze plek te creëren, die draait om bewustwording en bezinning. “We zitten niet op een bergtop in de Himalaya, we wonen hiér, we hebben onze uitdagingen in dit leven op Hollandse bodem”, licht initiatiefnemer van De Nieuwe Yogaschool en yogafenomeen Johan Noorloos toe. Zoals Johan zelf veelal zegt: ‘De Yogales begint pas echt als je van de Yogamat afstapt”. De ware uitdaging is niet of je heel lang op je hoofd kunt staan of in een ingewikkelde houding komt, maar hoe je de lessen en inzichten die Yoga biedt, integreert in je eigen leven.

De nieuwe yogaschool

Open dagen
De Nieuwe Yogaschool wordt feestelijk geopend; zaterdag 2 november en zondag 3 november is iedereen welkom om gratis Yogalessen, workshops en seminars te volgen en het gebouw te bekijken. Via www.denieuweyogaschool.nl kan men zich inschrijven.

Over De Nieuwe Yogaschool
Het pand van De Nieuwe Yogaschool is 145 jaar oud en deed in 1868 dienst als Openbare Armenschool. Het gebouw – met een oppervlakte van 700 m2 – heeft drie yogastudio’s, variërend van 70 m2 tot 200 m2. De Nieuwe Yogaschool geeft meer dan zestig yogalessen per week met een team van bijna dertig docenten.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *