Yoga voor een betere wereld

yoga

De eerste Internationale Yoga Dag wordt in Nederland groots gevierd.

Een betere wereld begint bij jezelf en yoga kan daarbij helpen. Daarom hebben de Verenigde Naties 21 juni 2015 uitgeroepen tot de eerste Internationale Yoga Dag. Dit wordt in Nederland gevierd met tientallen yoga events door het hele land. De officiële aftrap is op de Grote Markt in Haarlem met een yogales van een New Yorkse lerares.

Dit is georganiseerd door Yoga Dag Nederland die hiermee de eerste Internationale Yoga Dag onder de aandacht wil brengen bij een breed Nederlands publiek. Yoga is wereldwijd een van de snelst groeiende sporten met in Nederland al meer dan 600.000 beoefenaars.

De Verenigde Naties hebben deze Dag van de Yoga eerder dit jaar officieel erkend na de oproep van de Indiase premier Narendra Modi. ”Yoga moet niet gewoon een oefening voor ons zijn, maar een manier om met de wereld en de natuur in verbinding te komen”, aldus Modi. ”Het moet een verandering brengen in onze manier van leven en ons bewustzijn, en het kan ons helpen bij de strijd tegen klimaatverandering”, aldus de Indiase premier.

yoga

Yoga Dag Nederland nodigt alle yogadocenten in Nederland uit om 21 juni zelf een yogales te organiseren en de opbrengst te doneren aan een lokaal goed doel. Alle yogalessen van 21 juni worden gepubliceerd op de website www.yoga-dag.nl zodat ze gemakkelijk te vinden zijn voor mensen die willen deelnemen. “Het doel van Yoga Dag Nederland is om bij te dragen aan een betere wereld die begint bij jezelf. Met yoga creëer je een positief effect op jouw directe omgeving”, aldus initiatiefnemer Robbert Zoon.

Meer info over de eerste Internationale Yoga Dag

Vragen?
Yoga Dag Nederland is een non-profit initiatief van Haarlemmer Robbert Zoon.
www.yoga-dag.nl

Lees meer:
Met Tao Yin Yoga de beste versie van jezelf worden (Win!)

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.