Wat zink doet voor je lijf…

eczeem natuurlijke oplossing

... en je weerstand

Zink is een spoorelement (vergelijkbaar met een mineraal) en betrokken bij heel veel processen in ons lichaam.

Zo is zink bijvoorbeeld nodig bij de opbouw van eiwitten, de groei en ontwikkeling van weefsel, en een goede werking van je immuunsysteem. Ook zorgt het voor bescherming van je cellen.

Wat is het verschil tussen mineralen en spoorelementen

Het verschil tussen mineralen en spoorelementen is de hoeveelheid waarin het lichaam ze nodig heeft. Van mineralen heb je namelijk meer nodig dan van spoorelementen. Bekende mineralen zijn: calcium, magnesium, kalium, natrium, chloride en fosfor. Essentiële spoorelementen die je lichaam nodig heeft zijn jodium, ijzer, chroom, koper, zink, mangaan, seleen en molybdeen.

Zink en je weerstand

Zink krijg je onder andere binnen via je voeding. Het zit in kleine hoeveelheden in verschillende levensmiddelen zoals vlees, kaas, maïs, noten en schaal- en schelpdieren zoals garnalen en mosselen. Heb je een tekort aan zink, dan kan het zijn dat je immuunsysteem minder goed functioneert waardoor je weerstand te wensen overlaat.

Zink en Sambucolextra defence

Kan je wel wat extra ondersteuning gebruiken van je weerstand, dan zit je met onze Sambucol Extra Defence meteen goed. Aan dit voedingssupplement op basis van vlierbessensiroop, hebben we onder andere extra vitaminen B en C, zink en foliumzuur toegevoegd. Hierdoor is deze weerstand oppepper een echte multivitaminen geworden!

Deze blog verscheen eerder op www.sambucol.nl en je vindt er regelmatig nog meer blogs voor je weerstand!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *