Zorg voor je darmen

De werking van onze darmen is essentieel voor onze gezondheid. Manon Marion Schaatsbergen is Natuurgeneeskundig Therapeut en gespecialiseerd in het gezond houden van de darmflora het darmstelsel. Ze is oprichtster van Stichting Nutrikennis en geeft lezingen in binnen- en buitenland.

Steeds meer mensen begrijpen dat gezonde darmen van essentieel belang zijn om gezond en vitaal te blijven. Waarom zijn je darmen zo belangrijk? 

Darmen zouden we kunnen vergelijken met de wortels van een boom. Als een boom zieke wortels heeft, zal de boom uiteindelijk zelf ook ziek worden. De boom kan niet meer goed het water en de mineralen opnemen. Hetzelfde gebeurt bij de mens. Een bijkomend probleem bij mensen is dat in het geval van zieke en/of verontreinigde darmen de goede bacteriën dood gaan terwijl de slechte, ziekmakende bacteriën de overhand krijgen.

Je hebt goede en slechte bacteriën. Waaraan herken je deze?

Als je een optimaal functionerend immuunsysteem hebt, nooit depressief bent en geen ziektes of kwalen hebt, dan kun je ervan uit gaan dat de goede bacteriën in je buik optimaal zijn. Als je hier niet helemaal aan voldoet, dan kan je buik wel wat hulp gebruiken.

Goede bacteriën zijn erg gevoelig en je zou ze daarom ook wel “Prinsesjes op de Erwt” kunnen noemen. Ze hebben geen huid en kunnen zich niet goed beschermen. Dat maakt ze erg gevoelig voor allerlei chemische stofjes die we dagelijks binnen krijgen, maar ook voor koffie, alcohol, suiker, zuivel en gluten.

Slechte bacteriën maken daarentegen een heel dikke slijmlaag om zich heen en zijn daardoor juist heel goed bestand tegen deze (chemische) stofjes. Zelfs medicijnen zoals antibiotica kunnen de slechte bacteriën niet bereiken als ze veilig in hun dikke slijmlaag zitten.

Lees ook: Verhoog uw weerstand en energieniveau

Biofilm is een boosdoener in je buik. Wat is biofilm en hoe kom je ervan af?

De biofilm is de dikke slijmlaag van alle slechte bacteriën die samen klonteren om zo beter te kunnen overleven. Dit vormt een doorzichtig vel tegen de darmwand aan, dat niet zichtbaar is bij een darmonderzoek. Deze biofilm is verantwoordelijk voor erg veel darmklachten en maakt dat je je voedingsstoffen erg slecht kunt opnemen.

Welke tips heb jij om gezonde darmen te krijgen en te behouden?

Er bestaat één ingrediënt in de wereld dat ervoor zorgt dat de biofilm op zeer makkelijke en zachte wijze het lichaam kan verlaten. Dit is de gefermenteerde vezel van de bast van een palmboom. Een uniek ingrediënt. Een kuur met dit product maakt dat je op gemakkelijke wijze de biofilm kunt verwijderen zonder de overgebleven goede bacteriën te schaden.

Als de biofilm uit het lichaam is, kan de darmwand worden hersteld met een speciaal product dat het ingrediënt huminezuur bevat. Vul daarna de goede bacteriën aan met een ‘Probiotica’ product, om de balans tussen de slechte en goede bacteriën te herstellen. Ook is dit het juiste moment om naar je voedingsgewoonten te kijken. Door gezonder te gaan eten en je spijsvertering te optimaliseren met daarvoor bedoelde enzymen, kan je lichaam veel beter functioneren. Bovendien krijg je meer weerstand en voel je je veel fitter.

 

 

 

 

Lees meer: 

Triphala: wellness voor je darmen en spijsvertering

www.darmdetox.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *