Win ontspanningsverhalen voor kinderen: “Toveren met verhalen”

Als leerkracht op de basisschool merkte ik dat er veel op kinderen afkomt in deze snelle wereld. Elke dag een programma vol met nieuwe uitdagingen en prikkels. Het is belangrijk om een moment uit te kiezen waar kinderen kunnen ontspannen en opladen. Ik wilde meer betekenen voor kinderen op dit gebied en schreef een boek met magische ontspanningsverhalen: “Toveren met verhalen”.

Als kinderen voorgelezen worden, mogen ze echt mee op avontuur. Je creëert een relaxte setting en kinderen mogen hun ogen sluiten. Dit helpt het om het verhaal voor zich te zien (visualiseren) en zo is dit een eerste fijne stap naar mediteren! Ouders lezen voor uit het boek voor bijvoorbeeld het slapen gaan. Leerkrachten zetten het boek tussen de lessen door in en kinderyogadocenten tijdens de eindontspanning van de les. Daarnaast heeft elk verhaal een thema, zoals zelfvertrouwen of tot rust komen bij jezelf met als doel kinderen in meer in hun kracht te laten komen. Je kunt achteraf ook in gesprek gaan met kinderen over deze onderwerpen.

In het boek vind je een handleiding met praktische informatie over onder andere hoe je een avontuur voor zou kunnen lezen. Achterin het boek vind je kleurplaten die bij de verhalen horen. Wil je meer weten, een verhaal beluisteren of het boek bestellen? Kijk op: www.toverenmetverhalen.nl

Anna Paarlberg is coach, kinderyoga- en kindermeditatiedocent.

Mail & Win

Wil jij een van de 3 winnaars zijn van dit avontuurlijke boek? Laat dan hieronder je gegevens achter en wie weet komt dit boek wel jouw kant op!

Mail & Win

Toveren met verhalen

Toon de 1 reacties
  1. Will schreef:

    Voorlezen is goed voor kinderen.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *