Tussen aardappels en aardolie!

aardappels-aardolie-boek

De debuutroman van Ine van Staveren

Op 1 november presenteerde Ine van Staveren haar debuutroman Tussen aardappels en aardolie in het Centrum voor Biologische Landbouw te Lelystad. Ze werkte drie jaar aan dit verhaal over loutering en liefde voor het land. Daarnaast zet ze zich al jarenlang in voor duurzame landbouw, een groene leefomgeving en een waarheidsgetrouwe vrouwengeschiedenis. 

aardappels-aardolie-boek

De roman verhaalt over een vrouw die strijdt voor erkenning van misbruik en die de noodzaak inziet van duurzame landbouw. Ze beseft dat het gevecht tegen seksueel misbruik onderdeel is van de grotere strijd voor het verantwoord omgaan met natuur en milieu. Voor haar gezin start ze een zoektocht in het verleden en moet ze onder ogen zien hoe schaamte en verdringing haar leven bepalen. Tijdens dit proces ontdekt ze een nieuwe kracht in het landleven, die haar echter ook dwingt om stelling te nemen.

Op indringende en soms ironische wijze beschrijft Ine van Staveren het bijzondere boerenleven en de morele keuzes waarvoor de huidige landbouwcultuur ons blijft plaatsen.

Meer weten over de debuutroman: Tussen aardappels en aardolie?


Mail & Win
E-mail je gegevens naar roman@debeterewereld.nl en maak kans op 1 van de 5 exemplaren.

*Deze actie loopt een aantal weken; winnaars worden persoonlijk op de hoogte gesteld, en níet via een update van dit artikel. Degenen die niet winnen (vaak honderden inzendingen) worden níet op de hoogte gesteld. We vertrouwen erop dat iedereen daar begrip voor heeft. De winnaars ontvangen hun prijs per post (of e-mail) van De Betere Wereld of de verloter rechtstreeks. 
Veel geluk!

Update:
Deze Mail & Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaars van harte gefeliciteerd!
In onze Mail & Win-rubriek vind je nog vele andere acties, en ook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties.

Veel geluk!
En wil je echt niets missen van De Betere Wereld, abonneer je dan op onze nieuwsbrief!

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *