Bretagne één van de meest duurzame regio’s van Frankrijk

Door voortdurende ontwikkelingen in de top 10!

Bretagne is één van de meest bezochte regio’s in Frankrijk. De toeristische trekpleisters worden vaak in een korte periode door vele toeristen bezocht. Dit heeft uiteraard invloed op de natuurlijk omgeving. Om het milieu te beschermen werkt Bretagne daarom voortdurend aan de ontwikkeling van duurzaam toerisme. Daarmee behoort zij volgens het Franse weekblad La Vie tot één van de meest duurzame regio’s van Frankrijk.

Voor het achtste jaar op rij onderzocht het Franse weekblad La Vie hoe de 96 departementen die Frankrijk telt, scoren op het gebied van duurzaam toerisme. Hierbij werd gekeken naar biologische landbouw, afvalverwerking, water- en luchtkwaliteit, duurzame consumptie, bescherming van de biodiversiteit en inzet van duurzame energie. Uit dit onderzoek is gebleken dat de vier departementen van Bretagne, Finistère, Cotes d’Armor, Morbihan en Ille-et-Vilaine, tot de top 10 van de meest duurzame departementen van Frankrijk horen.

Duurzaam toerisme in Bretagne
Duurzaam toerisme is een vorm van toerisme die verantwoord is, die de natuurlijke, culturele en sociale bronnen respecteert en op de lange termijn beschermt. In Bretagne wordt continu gezocht naar een evenwicht tussen de invloeden die het toerisme heeft op economische, sociale en milieutechnische factoren. De resultaten van het onderzoek van het weekblad La Vie tonen aan dat de regio Bretagne daar goed in slaagt.

Meer informatie over duurzaam toerisme in Bretagne: www.duurzaam.bretagne-vakantie.com

 

Lees ook:
> Intratuin vanaf vandaag gifvrij voor de bij!
> Nieuwe stap richting leefbaar loon in kledingfabrieken!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *