De eerste onafhankelijke zonnepanelen vergelijker


Zonnepanelenmarkt geeft zich bloot.

Vandaag zal Ad Van Wijk, Hoogleraar Future Energy Systems aan de TU Delft de eerste onafhankelijke zonnepanelen vergelijker lanceren tijdens de Dag van de Duurzaamheid op de Milieu Vakbeurs in Den Bosch. Daarmee is het vanaf vandaag voor iedereen mogelijk om online de goedkoopste zonnepanelen te selecteren die passen bij de persoonlijke woonsituatie. De zonnepanelen vergelijker van initiatiefnemer Greenem berekent ook direct de hoeveelheid terug te ontvangen subsidie. Diverse bekende ambassadeurs ondersteunen dit eerste onafhankelijke platform voor de aanschaf van zonnepanelen zoals Helga van Leur, Ed Nijpels, Maurits Groen en professor Ad van Wijk zelf.

De consument kijkt in deze tijd waarin de energieprijzen stijgen kritisch waar een besparing mogelijk is. Afgelopen jaren is de prijs van zonnepanelen juist tot 70% gedaald waardoor de aanschaf van zonnepanelen voor een grotere groep particulieren toegankelijk is. Sinds de openstelling van subsidie voor zonnepanelen op 2 juli jl. is de vraag naar de besparende energiebron nog verder gestegen. “De zonnepanelen vergelijker van Greenem is een mooi initiatief,” zegt Helga van Leur, presentatrice van het RTL-weerbericht. “Het is een laagdrempelige eerste stap die je kan helpen om te kijken of zonne-energie wat voor jou is.” Ad van Wijk vult aan: “Inzicht krijgen op een eenvoudige manier. Greenem zorgt ervoor dat je keuzes durft te maken. En daar doen we het voor.”

De transparantie in de zonnepanelenmarkt is een gevolg van de toenemende vraag van consumenten naar zonnepanelen. “De consument zag door de bomen het bos niet meer door de enorme hoeveelheid aanbieders. De belangrijkste aanbieders bundelen een overzicht van hun aanbod van zonnepanelen op het nieuwe platform van Greenem. Daarmee is het vanaf nu mogelijk om door de invoer van een paar simpele gegevens in één oogopslag inzicht te krijgen in onder andere de lokale en nationale aanbieders, de kosten van het pakket, de hoogte van de subsidie en de opbrengst van het systeem per jaar,” zegt Gijs de Reeper, directeur van Greenem. “De eerste prikkel voor de aanschaf van zonnepanelen in crisistijd is natuurlijk vooral het besparen van geld. Dat je de investering daadwerkelijk terug verdient geeft met de beste aanschafprijs meer vertrouwen. Ik vermoed dat de stap naar de aanschaf van zonnepanelen daarmee voor de consument steeds kleiner wordt." zegt Gijs de Reeper.

Voor de lancering van de zonnepanelen vergelijker verspreidt Greenem het volgende filmpje:

“De zonnepanelenmarkt geeft zich letterlijk bloot”.


Enkele voordelen van zonnepanelen:

– Het is stil, schoon, en stoot geen CO2 uit.
– Zonnepanelen gaan minimaal 25 jaar mee.
– De consument kan onafhankelijk worden van de stroomleverancier.
– De consument blijft verbonden met de energieleverancier en komt nooit zonder stroom te zitten. Ook op bewolkte dagen is er gewoon stroom.
– De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren tot 70% gedaald.
– De overheid geeft maximaal € 650,- subsidie op zonnepanelen per huishouden. Het hiervoor beschikbare potje van 22 miljoen euro is inmiddels voor tweederde leeg. Begin 2013 wordt dit aangevuld met nog eens 30 miljoen euro.

Over Greenem

Greenem is een online platform voor de vergelijking van de aankoopprijs en het verbruik van huishoudelijke en elektronische apparaten. Het online platform stimuleert mensen om apparaten te kopen die energiezuinig zijn. Daardoor kan de consument kosteloos een bijdrage leveren aan een betere wereld. Greenem werkt nauw samen met een netwerk van ondernemers en wetenschappers. Greenem is opgericht in 2010 en is gevestigd in Amsterdam.

Meer informatie: greenem.nl/zonnepanelen-vergelijken.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *