De zon cadeau geven

DeZonKado.nl-zon

Een origineel cadeau, dat ook bijdraagt aan een beter milieu

December, de meest feestelijk maand met de mooiste vieringen van het jaar. De kerst staat op de stoep, Sinterklaas is net weer terug naar Spanje. En dan ga je denken: wat zal de kerstman mij eens gaan schenken? In Nederland pakken we meestal niet groots uit met kerst, maar bijvoorbeeld met verjaardagen, jubilea en bruiloften des te meer. Wat is nu het perfecte gemeenschapscadeau waar je in een keer je verlanglijst mee vult? De titel zegt het al, de zon!

Waar je dit kunt realiseren
Op 2 december 2013 is DeZonKado.nl online gegaan. Het is een innovatief ‘cadeaubonplatform’ bedoeld voor mensen die iets te vieren hebben maar een beetje genoeg hebben van horloges, elektronische gadgets of serviesgoed, en het over een andere boeg willen gooien. DeZonKado.nl biedt een origineel cadeau, dat ook bijdraagt aan een beter milieu.

De zon cadeau geven

Hoe het werkt
Eerst maakt DeZonKado.nl een ontwerp voor een zonnesysteem aan de hand van een satellietfoto van het dak van de deelnemer. Daarbij wordt ook aangegeven wat de kosten zijn voor het installeren van de zonnepanelen. DeZonKado.nl werkt als een crowdfunding platform. Deelnemers krijgen na inschrijving een eigen online spaarpagina met een veilige spaarmodule, die naar het eigen netwerk van ouders, vrienden, collega’s en buurtgenoten kan worden verstuurd. Iedere gever kijkt mee hoe het zonnesysteem op het dak een stukje groeit met zijn/haar gift. “In de praktijk zal het eindbedrag waarschijnlijk bestaan uit een mix tussen giften van vrienden en een stukje eigen investering. Het kleinste systeem waarvoor kan worden gespaard bestaat uit vijf panelen, voor een bedrag van plusminus 3500 euro.

Zelfs in de donkere dagen kun je met de zon je eigen energie opwekken tegen een gunstige prijs. Je draagt bij aan het milieu, maakt je huis beter verkoopbaar en in een aantal jaren heb je de investering weer terugverdient. Of liever gezegd, hebben je lieve vrienden en familie die jou een handje hebben geholpen via Zonkado.nl, een zeer goede daad verricht voor een hopelijk zeer mooi jubileum, verjaardag, bruiloft of andersoortige viering.

De zon cadeau gevenOver DeZonKado.nl
Zonline is initiatiefnemer van DeZonKado.nl , een jong zonnepanelenbedrijf dat gevestigd is in Amsterdam. De ambitie van Zonline is om meer zonnepanelen te laten schitteren op de Nederlandse daken en zo bij te dragen aan een schoner milieu. Zonline is aangesloten bij Social Enterprise NL, een platform voor bedrijven met een maatschappelijke missie. Zo heeft Zonline onlangs de eerste dove medewerker in dienst genomen bij de verkoopafdeling. Eerder dit jaar lanceerde Zonline – samen met stichting Urgenda – Stichting Doneer de Zon, een crowdfunding platform voor non-profit organisaties zoals scholen. Nudge, The New Motion, Duurzame Bruiloft en Professional Passionates zijn Partners van DeZonKado.

DeZonKado.nl

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *