Eliza Was Here: het Italiaanse Puglia is een parel!

eliza was here

Slapen in je eigen trullo in Puglia

Waar iedereen rechts gaat, slaat Eliza linksaf. Dat brengt haar op de meest onverwachte bestemmingen. In de streek Puglia bijvoorbeeld, op de landkaart gelegen in de hiel van de Italiaanse laars. Het landschap wordt er gekenmerkt door talloze wijnranken en olijfboomgaarden, waar bochtige weggetjes doorheen kronkelen. Helemaal de smaak van Eliza!

Puglia staat bekend als een van de belangrijkste wijnstreken van Italië. Het is de moeite waard om hier onder de Italiaanse zon te proeven van de beste wijnen uit de regio. Deze zijn door het heerlijke klimaat zwoel en vol van smaak, maar hebben eveneens de frisse, karakteristieke smaak van Italiaans fruit. De rosé en witte wijnen zijn soepel, toegankelijk en vooral fruitig. De rode wijnen zijn dieprood, vol en rond. Ook de vele olijfboomgaarden maken Puglia tot een aantrekkelijk en groen gebied. De keuken is in Puglia ongerept en puur. Omdat je veel graanvelden in Puglia vindt, spelen brood en pasta een hoofdrol in deze ‘cucina regionale’. De tielle di pesce, gebakken visschotels, behoren bovendien tot de specialiteiten van de regio. Verser krijg je je eten zelden geserveerd.

Overnachten
Het dorpje Albergobello in Puglia staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en bestaat uit meer dan duizend trulli: witte, ronde huisjes met een kegelvormig dak. De huisjes zijn kenmerkend voor deze Italiaanse regio. Je kunt er zelfs in overnachten! Het kleinschalige hotel Il Palmento bijvoorbeeld, gelegen op een prachtige locatie waar vroeger wijn werd geproduceerd, bestaat uit diverse trulli waarin nu comfortabele suites zijn gemaakt. Vanuit je trullo verken je gemakkelijk de omgeving met je eigen huurauto, die bij vliegvakanties van Eliza was here altijd bij de prijs is inbegrepen. ’s Avonds schuif je aan voor een van de heerlijke, lokale gerechten die men in de keuken van Il Palmento voor je bereidt.

eliza was here

Masseria Selvaggi heeft eveneens diverse trulli als accommodatie. Binnen dit genoeglijke familiebedrijf , waar er alles aan wordt gedaan om het de gast naar de zin te maken, is daarnaast een aantal andere appartementen met plat dak te vinden. Masseria Selvaggi is gelegen in een groene, bosrijke omgeving. De Adriatische kust bevindt zich op slechts een paar kilometer afstand.

Eliza logeert zelf altijd graag in Le Grotte della Civita. Net als het dorp Albergobello staat dit unieke logeeradres op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het bestaat namelijk uit prachtige oude grotten, die zijn gerestaureerd en omgetoverd in de mooiste gastenverblijven. Ondanks de ruwe uitstraling van de grotten zijn de kamers verrassend comfortabel.

eliza was here

eliza was here
Puglia staat bol van verrassingen. En dan heb je de kunststad Lecce, een van de belangrijkste Baroksteden wereldwijd, nog niet eens gezien. Cultuur, natuur, lekker eten met lokale olijfolie, de beste wijnen uit de streek en via Eliza was here de meest karakteristieke, kleinschalige accommodaties van de regio: Puglia is als nieuwe bestemming een aanwinst binnen het aanbod van

www.elizawashere.nl

 

Nog meer linksaf:
> In Lissabon

portugal

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *