Linksaf, in Lissabon

portugal

Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf

In de stad Lissabon klinkt in sfeervolle koffiehuizen regelmatig de prachtige, traditionele fado muziek. Het Portugese levenslied is al honderden jaren oud en nog steeds erg geliefd. Maar ook buiten de stad word je betoverd. Aan de Costa de Lisboa vind je lange zandstranden afgewisseld met historische steden. Reisorganisatie Eliza was here heeft er een aantal unieke vakantieadresjes ontdekt.

“Om van het echte Portugese leven te proeven, duik ik altijd in de wereld van de Fado. Het liefst doe ik dat in Bairro Alto en Alfama. Dit zijn de oudste wijken van Lissabon. Ik dwaal altijd graag door de smalle straatjes waar de traditionele tram dapper omhoog klimt en de bloembakken in de raamkozijnen staan. Altijd hoor je wel ergens de fado. Het mooiste Fado huis is misschien wel Adega Machado. De gevel heeft prachtige vintage tegels met afbeeldingen van gitaren en kannen wijn. Binnen hangen veel schilderijen en foto’s van de familie Machado. Vergeet de wijnkelder vooral niet! Hier kan je rode en witte wijnen uit heel Portugal proeven.” aldus Eliza.

Lissabon

“Ook typerend is de eenvoudige en eerlijke keuken. Vlees komt veelal van eigen bodem en vanwege de Atlantische Oceaankust staan er op elke menukaart wel voor- en hoofdgerechten met verse vis of zeevruchten en natuurlijk met bacalhau, de gezouten kabeljauw die kenmerkend is voor Portugal.”

> Lees ook:  Vakantie in onontdekt Griekenland

“Voor een dagje cultuur snuiven ga ik graag naar het stadje Sintra, dat met haar monumentale panden, sprookjesachtige paleizen en de weelderige tuinen door UNESCO als werelderfgoed wordt beschouwd.”

“Natuurlijk heb ik aan de Costa de Lisboa ook mooie plekjes ontdekt om te logeren. Niet zo ver van Lissabon ligt Quinta do Tagus Village. Al dobberend in het zwembad zie je de stad liggen, maar toch ben je weg van alle drukte. Overal ruik je de uitbundig bloeiende bougainville. Eigenaar Tiago zorgt ervoor dat het je aan niets ontbreekt!”

Lissabon

“Waar ik ook graag logeer is Quinta Verde Sintra. Dit oude landhuis van Miquel heeft een schitterende bloementuin en elke ochtend krijg je een traditioneel ontbijt met versgebakken brood, cake, zelfgemaakte jam en nog veel lekkernijen voorgeschoteld.”

Ana Margarida is een ander mooi plekje. Hier staat alles in het teken van de scheepvaart. De omheining van het terrein is gemaakt van scheepskoorden, overal vind je ankers, kompassen en oude zeilbootjes. Eén van de villa’s lijkt zelfs op de boeg van een schip. De eigenaar heeft jarenlang gevaren en zijn accommodatie eigenhandig van allerlei grote en kleine knipogen naar de zeevaart voorzien.”

Eliza was here
Waar iedereen rechts afslaat, gaat Eliza linksaf. Eliza was here is specialist in het aanbieden van bijzondere vakantieadresjes rond het Middellands Zeegebied. Boek je een vliegvakantie op www.elizawashere.nl, dan is een huurauto altijd inclusief. Zo kun je zelf op zoek naar je vakantieadresje en de omgeving verkennen. Naast het aanbod van vliegvakanties, biedt Eliza was here ook autovakanties aan naar Spanje, Italië en Kroatië. Eliza was here is aangesloten bij de ANVR, SGR en de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website of bel naar 010-2700820.

Lees ook
> Vakantie in onontdekt Griekenland
> Met Eliza op vakantie naar bijzondere adresjes

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *