Fiets duurzaam voor natuurijs!

magnic-light

Geen smoesjes...

De eerste flarden nachtvorst dwarrelen weer door Nederland. Of je wilt of niet, we staan weer aan het begin van een nieuwe winter. En dus is het weer tijd voor één van ons meeste geliefde sporten in Nederland namelijk het schaatsen…

Gebruikmakend van de unieke en ultieme mogelijkheden die de natuur ons geeft en van natuurlijke brandstoffen zoals erwtensoep en chocolademelk bewegen wij ons dansend en gelijkgestemd voort door de prachtige natuur. Hoe duurzaam en sociaal kan schaatsen wel niet zijn!

Echter, bij gebrek aan ijs heeft de mens de kunstijsbaan uitgevonden zodat wij de natuur te slim af zijn en schaatsen in een grote ommekeer tot één van de minst duurzame sporten is verworden. Want wat is er aan de hand: enorm energieverlies om het water te laten bevriezen bij te hoge buiten temperaturen en er is bijna geen sport te vinden waarvan de gemiddelde aantal kilometers dat er gereden moet worden naar de sportplek zelf, zó groot is als bij het schaatsen.
Niet bepaald een positief effect op ons milieu.

Wat is dat toch dat wij allemaal met de auto naar onze wekelijkse sport uitje gaan? Waarom pakken wij niet de fiets, rugzakje mee en help de natuur!
Minder vervuiling, minder opwarming van de aarde en uiteindelijk meer kans op natuurijs!  
En ook de smoesjes om niet te hoeven fietsen – die van slechte verlichting, niet opgeladen accu’s en slippende dynamo’s – ook die kunnen de ijskast in, want de duurzame verlichtingsproducten zoals Magnic Light, Rydon en Pedalite kennen deze problemen niet en helpen ons tevens op weg naar een duurzame en betere wereld.

magnic-light

Om zelf goed te kunnen zien op donkere en eenzame weggetjes is er de Magnic Light, een batterijloze lichtsensatie uit Duitsland. Het is de eerste contactloze dynamo-fietslicht  dat op aluminium wielvelgen werkt. Het geeft een helder licht zonder batterijen, zonder wiel-contact, zonder kabels en zonder merkbare weerstand.
Wat klinkt als een wonder, maar feitelijk gebaseerd is op eenvoudige fysische principes.
Meer info op http://www.duurzaamsport.nl/magnic-light/

rydon

Ideaal voor in de stad om goed gezien te worden is er de Rydon. Model Pixio wordt gemonteerd op je fiets zodat je deze niet kan vergeten, en heeft een lichtopbrengst van 6 lumen – vergelijkbaar met een dynamo aangedreven verlichting. Het lampje heeft een modern uiterlijk en wordt beschermd door een dikke rubberen hoes die in verschillende hippe kleuren geleverd kan worden. De Rydon Pixio is zowel verkrijgbaar in een voor- als achterlamp en door het meegeleverde gereedschap kan echt iedereen het eenvoudig monteren. Met de slogan “Een fietslampje dat altijd werkt” is de Rydon deze zomer middels een succesvolle crowdfunding actie op de markt gebracht.
Meer info: http://www.duurzaamsport.nl/rydon-fietsverlichting-zonne-energie/

Bag-lite

Voor een nog betere zichtbaarheid en veiligheid tijdens het fietsen en lopen is er de Pedalite. Deze verlichtingsband past om jouw arm of enkel, en het verlichtingshesje past perfect op alle rugzakken en is ook zelfstandig te gebruiken als een ‘lichtharnas’. Het voorziet jou, jouw kinderen, werkelijk iedereen van een superheldere verlichting, waardoor je goed zichtbaar bent, zónder gebruik van batterijen. Het hesje heeft een rood licht aan de achterzijde en 2 witte lichten aan de voorzijde. De ledlampen kennen drie standen, continue, knipperend en uit.
De unieke 360º spreidlicht-module schijnt het licht onder elke hoek, waardoor je als gebruiker in die donkere winterse avonduren duidelijk wordt gezien door andere medeweggebruikers, zelfs tot op een afstand van 1 kilometer!
Overigens, de Pedalite is ook ideaal tijdens het schaatsen in de donkere uurtjes van de Elfstedentocht mocht deze ons toch nog een keer door Moeder Natuur gegund gaat worden!
Meer info: http://www.duurzaamsport.nl/batterijloos-led-verlichting/
De Rydon en Pedalite zijn te koop bij www.DuurzaamSportwebshop.nl

 

Lees ook:
> House of Marley: Natuurlijk mooi geluid!
> Frankrijk omarmt ecotoerisme

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *