Ikea bijt spits af met shop voor zonne-energie

ikea-haarlem-shop-zonneenergie-zonne-energie-nieuw

Na Groot-Brittannië is Nederland de tweede markt met complete systemen zonne-energie

IKEA Haarlem is sinds vandaag de eerste Nederlandse winkel van het Zweedse woonwarenhuis met een speciale shop voor zonne-energie. Het aanbod bestaat uit complete systemen voor zonne-energie, inclusief advisering, installatie, online monitoring van het rendement en garantie. Daarmee stelt IKEA samen met het gespecialiseerde energiebedrijf Hanergy haar Nederlandse klanten in staat fors te besparen op de energierekening. Door zelf schone energie op te wekken, dragen mensen bovendien bij aan het realiseren van een duurzamer leven thuis.

• IKEA Nederland start per vandaag verkoop van complete systemen voor zonne-energie
• Scherpe all-in prijzen, met 15 procent voordeel voor IKEA FAMILY leden
• Klanten kunnen circa 50 procent besparen op hun energierekening
• IKEA partner Hanergy levert nieuwste generatie ‘thin film’ panelen

Nederland is na Groot-Brittannië de tweede markt waar IKEA complete systemen voor zonne-energie aanbiedt. “De verkoop van deze systemen aan consumenten is een logisch stap in het realiseren van de doelstellingen van onze ambitieuze People & Planet Positive duurzaamheidsstrategie,” zegt Lisen Wirén, Sustainability Manager van IKEA Nederland. “Niet alleen willen we als bedrijf volledig overschakelen op schone energie. Ook willen we betaalbare en praktische oplossingen voor het besparen van energie bereikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen.”

ikea-haarlem-shop-zonneenergie-zonne-energie-nieuw

IKEA FAMILY voordeel
Om dat doel te bereiken, kiest IKEA voor het leveren van volledige systemen – inclusief advies, installatie en garantie – tegen een scherpe all-in prijs. IKEA FAMILY leden profiteren van 15 procent voordeel op de totaalprijs. Gespecialiseerde medewerkers van Hanergy adviseren IKEA klanten niet alleen over het optimale systeem voor hun situatie, zij wijzen hen ook op de mogelijkheid btw terug te vragen en een zogenoemde groene lening aan te vragen.

Energiebesparing en slimme investering
IKEA klanten krijgen in de speciale shop voor zonne-energie een maatwerk offerte die is afgestemd op hun specifieke situatie. De prijs voor het kleinste systeem is 3200 euro exclusief btw en de prijs voor een gemiddeld systeem is 4400 euro exclusief btw voor een volledige installatie. Met de offerte ontvangen zij ook een realistische prognose van de jaarlijkse besparing aan energiekosten en de terugverdientijd van het volledige systeem. Een gemiddelde opstelling van 2,5 kW kan bijvoorbeeld per jaar ongeveer 2.410 kWh genereren, wat een besparing van zo’n 500 euro (50 procent) op de kosten voor elektriciteit oplevert. Het rendement op de investering kan oplopen tot 11 procent per jaar.

Hanergy geeft maar liefst 25 jaar garantie op de panelen en de installatie. Bovendien garandeert Hanergy gedurende 5 jaar minimaal 80 procent van de geschatte energieopbrengst zoals genoemd in de offerte.

Nieuwste generatie
“Huishoudens die een systeem voor zonne-energie aanschaffen, besparen niet alleen aanzienlijk op de kosten voor elektriciteit, zij behalen ook een zeer hoog rendement op hun investering,” zegt Hanergy CEO Toby Ferenczi. Hanergy levert de nieuwste generatie ‘thin film’ zonnepanelen. Deze zeer dunne, zwarte panelen zien er fraaier uit dan hun conventionele tegenhangers en presteren beter in omstandigheden met veel bewolking en weinig direct zonlicht. Bovendien worden ze op duurzamere wijze geproduceerd. Hanergy levert ook een systeem waarmee klanten de opbrengst nauwgezet kunnen volgen via computer, tablet of smartphone.

ikea-haarlem-shop-zonneenergie-zonne-energie-nieuw

Verdere uitbreiding
Vanaf vandaag staat een gespecialiseerd team Hanergy medewerkers klaar om klanten bij IKEA Haarlem te adviseren over zonne-energie. De komende maanden verschijnen deze speciale shops ook in alle andere Nederlandse IKEA winkels.
De eerstvolgende shop opent medio november zijn deuren in IKEA Utrecht.

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *