Nederlandse buurten worden weer groener

Groen Dichterbij helpt bewoners een handje.

IVN, het Oranje Fonds, Buurtlink.nl en SME Advies slaan de handen ineen om samen buurten in Nederland groener te maken. De vier organisaties vinden het belangrijk dat de directe leefomgeving vergroent en de sociale cohesie in buurten wordt vergroot. Ze zijn daarom gezamenlijk het project ‘Groen Dichterbij’ gestart.

Groen Dichterbij

Meer groen op straat en in de buurt heeft een positief effect op het welbevinden van bewoners.
Groen Dichterbij gaat daarom groene buurtprojecten van bewoners ondersteunen en bekendheid geven, in de hoop dat mensen in andere buurten ook samen aan de slag gaan. Het initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij.

Vergroening zorgt voor saamhorigheid
. Bewoners die samenwerken aan verbeteringen in hun eigen straat of buurt hebben onderling beter contact. Daarnaast zorgt het gezamenlijk werken aan geveltuinen, parkjes en boomspiegels in de buurt voor meer saamhorigheid. Onderzoek toont aan dat er minder conflicten en spanningen zijn in wijken naarmate de wijk groener is. De speel- en ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen nemen toe. Ook kan vergroening van de wijk leiden tot een stijging van de gemiddelde prijs van onroerend goed. Meer groen op straat heeft dus een duurzaam effect op natuur, mens en economie.

Groen Dichterbij

Competitie start in augustus 2012!
Groen Dichterbij stimuleert en ondersteunt buurtinitiatieven om zich zichtbaar te maken en kennis, expertise en materialen aan elkaar te koppelen. In augustus start een campagne waarbij via een competitie op zoek wordt gegaan naar de beste voorbeeldprojecten per provincie! Ook benieuwd? Kijk dan op www.groendichterbij.nl .

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *