Nieuwe telefoons steeds geavanceerder en duurzamer

Nieuwe telefoons duurzamer

Mobiele telefoons zijn inmiddels onmisbaar in ons dagelijks leven. We bellen, swipen, appen en surfen dagelijks heel wat af met z’n allen. De techniek van mobiele telefoons is de laatste jaren sterk verbeterd en het is allang niet meer nodig om elke twee jaar een nieuw toestel te kopen. De gemiddelde levensduur van een mobiele telefoon kan bij normaal gebruik zeker vier jaar bedragen. Wanneer het abonnement dat je afsloot bij aankoop van je toestel is afgelopen, is het een goede optie om te kiezen voor een sim only abonnement. Dat bespaart niet alleen jou geld maar is ook nog eens goed voor het milieu. Je behoudt immers je eigen mobiele telefoon maar hebt alleen een nieuw abonnement nodig. Wanneer je dan ook nog eens gaat voor een eSIM abonnement dan ben je helemaal goed bezig!

World Recycling day op 18 maart 2021

Om ons eraan te herinneren hoe kwetsbaar ons milieu is en hoe we kunnen helpen door spullen te recyclen, wordt sinds 2018 jaarlijks een World Recycling Day georganiseerd op 18 maart. Als we met z’n allen bewuster omgaan met onze spullen en deze niet direct weggooien, komt dat ons milieu alleen maar ten goede. Nieuwe spullen als mobiele telefoons produceren kost veel meer energie dan oudere toestellen langer gebruiken of reviseren en hergebruiken. Zelfs wanneer jij je telefoon niet meer wil hebben, kan deze wellicht nog jaren dienstdoen voor iemand anders. Wanneer je toch een andere telefoon zou willen kopen is het goed om eens rond te kijken of er wellicht een goed tweedehands toestel beschikbaar is.

World Recycling day op 18 maart 2021

Jouw bijdrage leveren aan het verminderen van plastic?

Sommige telefoons maken gebruik van eSIM. Daarin is de plastic simkaart vervangen voor een duurzamere oplossing waardoor het milieu niet belast wordt. eSIM is namelijk een functie die ingebouwd is in de telefoon, het plastic simkaartje is hierdoor overbodig geworden. Het overstappen naar en van een abonnement met eSIM gebeurt eenvoudig online zonder dat hiervoor een simkaartje per post opgestuurd hoeft te worden. Wil jij ook jouw bijdrage leveren aan het verminderen van plastic in het milieu? Kies dan voor een eSIM abonnement.

Stel zelf jouw perfecte abonnement samen

Sim only samenstellen bij Simyo is hartstikke makkelijk en bespaart ook nog eens geld. Door het abonnement zo af te stellen dat het precies past bij jouw belgedrag betaal je nooit te veel en help je ook nog eens het milieu.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simyo.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.