Transnatural conferentie in Nemo 17 en 18 september
Nieuwe manieren van oogsten en slimme materialen
. 


Tijdens de tweedaagse Transnatural conferentie gaan professionals uit de creatieve industrie, wetenschap en technologiesectoren met elkaar in gesprek over nieuwe manieren om energie te winnen en voedsel te oogsten. Leidend daarbij is de overtuiging dat er gebruik moet worden gemaakt van technologie die de ecologische rijkdom, de natuur, kan ondersteunen in plaats van beschadigen. Dat er systemen en producten moeten komen die zelfvoorzienend zijn voor zichzelf en hun omgeving.

recycle bottleThe New Power dag op 17 september staat in het teken van de vraag hoe systemen en producten meer zelfvoorzienend (kunnen) worden door naast hun vermogen om zelfstandig te werken, ook te zorgen voor hun eigen energie en energie voor de omgeving. Dit zijn vaak geen technologieën meer die wij als instrumenten bedienen. Veel meer zouden ze door ons moeten worden ‘verzorgd’. Ze plaatsen ons eerder in de rol van tuinier of bijenhouder, dan in die van een ingenieur. Daarmee zetten we een volgende stap richting autonomie.

Op de tweede dag staan de toepassingen van deze systemen en producten in nieuwe manieren van energie en voedsel oogsten centraal. Onderdeel van het programma is bijvoorbeeld AlgaePARC, waarin de productie van microalgen als grondstof voor brandstof dient, energie die wordt gewonnen uit afvalwater en het recyclen van licht met behulp van fotoluminescerende pigmenten.
green energy

Voor meer informatie over de Transnatural conferentie ga naar de website van het festival:

www.transnatural.nl

Lees ook:
Start Transnatural festival 7 september

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *