Triple Solar haalt 1,2 miljoen op

Triple Solar haalt 1,2 miljoen op

PDENH, DOEN Participaties, Enfuro Ventures en Rabobank investeren in het innovatieve, gasloze alternatief van het Amsterdamse bedrijf Triple Solar. Triple Solar produceert een hoogwaardige oplossing voor het verwarmen van woningen, die een grote bijdrage kan betekenen voor de energietransitie. Met het kapitaal dat Triple Solar aantrekt, wil het bedrijf een aantal projecten versnellen om het tempo van de energietransitie erin te houden. Ook zijn uitbreidingen naar Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk gepland.

PVT-warmtepomppaneel

De oplossing van Triple Solar is een speciaal type warmtepomp. Normaal gesproken onttrekt zo’n pomp warmte, via een buitenunit, aan de buitenlucht en grond om een woning te verwarmen. Een warmtepomp verwarmt met een lagere temperatuur dan een cv-ketel. Het duurt daarom iets langer voordat de woning warm is en je verwarmt op een iets andere manier. ‘s Nachts blijft een warmtepomp bijvoorbeeld op 17 of 18 graden staan. Een goede isolatie van de woning is hierbij cruciaal. Een ‘normale’ warmtepomp verbruikt echter zelf ook energie. Triple Solar heeft daarom het PVT-warmtepomppaneel ontwikkeld, waarmee de benodigde warmte van de zon afkomstig is. Hierdoor wordt de energie die nodig is voor de warmtepomp zelf duurzaam opgewekt. Bijkomend voordeel is dat er geen lawaaierige buitenunit nodig is, maar een stil zonnepaneel. Het is een duurzame en zeer praktische oplossing voor de verwarming van zowel bestaande als nieuwe gebouwen.

Investeerders

De partijen die nu investeren in Triple Solar, doen dat met het oog op duurzaamheid. Zo stelt ook Merijn ten Thije van DOEN Participaties, het investeringsvehikel van de Nationale Postcodeloterij: “DOEN Participaties financiert duurzame start-ups en scale-ups die impact maken met CO2-reductie. Aandachtspunt voor DOEN is dat de energietransitie voor iedereen toegankelijk is. Omdat de producten van Triple Solar ook geschikt zijn voor particulieren en huurders van woningcorporaties past Triple Solar heel goed bij onze ambities.” Ook PDENH, dat namens de provincie Noord-Holland investeert in duurzame initiatieven in die provincie, noemt duurzaamheid als speerpunt: “We zijn enorm trots op Triple Solars succes en hebben het volste vertrouwen in het team en het innovatieve systeem dat zich inmiddels duidelijk bewezen heeft. We leveren dan ook graag een bijdrage aan deze financiering. De ‘verder-zonder-gas-oplossing’ die Triple Solar biedt, past naadloos in onze duurzame ambitie”, aldus Anthony Viellevoije van PDENH.

Over Triple Solar

Triple solar wil bijdragen aan het verminderen van de mondiale CO2-uitstoot, specifiek in relatie tot de verwarming van woningen. Daarvoor heeft zij een effectieve en vooral toegankelijke oplossing ontwikkeld. Een duurzame woning moet ook bereikbaar zijn voor mensen met een smallere beurs. Daarbij streeft het bedrijf naar volledige duurzaamheid. Niet alleen de oplossing zelf is duurzaam, maar ook de productie van de PVT-panelen is dat. Deze zijn recyclebaar en worden lokaal geproduceerd. In het geval van Triple Solar in een fabriek in Wolvega, Friesland.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *