Verantwoord schoon met AJAX

Onder de naam Natura Verde heeft AJAX een lijn producten op de markt gebracht

Door Lindy Bontenbal

Steeds meer A-merken slaan de duurzame weg in en lanceren producten die op een verantwoorde manier zijn samengesteld. Zo ook AJAX, het welbekende schoonmaakmerk. Onder de naam Natura Verde heeft AJAX een lijn producten op de markt gebracht gemaakt van ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Wat mij betreft een goede ontwikkeling. Omdat A-merken te koop zijn in reguliere supermarkten, bereikt moederbedrijf Colgate Palmolive hiermee een groot publiek. Een publiek dat misschien niet zo snel naar een gespecialiseerde natuurwinkel zal gaan.

Glimmend spiegeltje
De lente is mijn favoriete seizoen en altijd de tijd van het jaar om mijn huis even helemaal overhoop te halen. Om het te reorganiseren wel te verstaan. Want opruimen schept ruimte voor nieuwe dingen. Dus niet alleen krijgen de kringloopwinkel en de kledinginzameling een zak, het is ook tijd voor een grondige schoonmaak. Een allesreiniger komt daarom precies op het juiste moment.

Volgens het etiket is de allesreiniger geschikt voor alle oppervlakken. Ik besluit mijn lenteschoonmaak te starten in de badkamer. Bij gebrek aan een raam een ruimte die een dagelijkse schoonmaakbeurt nodig heeft, vooral als het om de tegels en voegen gaat. Na een kwartiertje boenen glimmen mijn tegels weer en ruiken ze lekker fris. Dan is de douchecabine aan de beurt.

Chemische kalkverwijderaars probeer ik ten alle tijde te vermijden. Ik ontdek dat AJAX Natura Verde een goed alternatief is. Hoewel de verpakking waarschuwt voor het gebruik op aluminium, besluit ik toch om ook de kranen en douchekop een grondige schoonmaakbeurt te geven. Zelfs schimmelvorming op tegelvoegen zie ik voor mijn ogen verdwijnen met AJAX Natura Verde. En ook mijn spiegeltje aan de wand glimt weer.

AJAX I-2Siciliaanse Citroen
Het product draagt het Europese Ecolabel en de fles is compleet recyclebaar. Een dopje mengen met water geeft volgens AJAX het beste resultaat. Wil je het helemaal duurzaam doen, gebruik dan schoonmaakdoeken van eco en/of fairtrade materiaal. De allesreiniger heeft een frisse geur (Siciliaanse Citroen volgens de verpakking) die tegelijkertijd niet te overheersend is. Een klein verbeterpuntje is het etiket aan de voorkant. Daar staat namelijk niet op dat het om een allesreiniger gaat. Omdat er wel op staat dat het voor alle oppervlakken is, is het hieruit wel op te maken, bovendien is het zichtbaar door het formaat en vorm van de fles.

Testoordeel
Een fijne allesreiginger waarbij je geen handschoenen hoeft te dragen want het product is huidvriendelijk. Het ruikt lekker fris en blijkt inderdaad geschikt voor allelei oppervlakken. Bovendien heb je maar een klein beetje nodig voor een prima resultaat. Dus gaat de fles lekker lang mee. Bovendien goed dat het etiket verwijst naar Cleanright, een website met nuttige informatie en tips over schoonmaakmiddelen en hoe deze op een veilige en milieuvriendelijke manier gebruikt kunnen worden.

www.cleanright.eu

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *