Verzamel pinguïns en bescherm de Zuidpool

Download de gratis Koning Pinguïn app van Greenpeace

Duizenden pinguïns lopen er los in Nederland. En ze schreeuwen om aandacht! Ze willen bescherming van de Zuidpool, de habitat van de pinguïn. Download de gratis Koning Pinguïn app van Greenpeace, en ga nu niet op zoek naar Pokemons maar naar pinguïns. Speel mee en leer direct een hoop interessants over deze bijzondere beestjes.

De app is zowel in de Apple Store als in de Google Play Store gratis te downloaden. Wil je eerst zien hoe het werkt? Bekijk dan deze video!

1. Download de gratis app en ga op zoek naar pinguïns bij jouw in de buurt
2. Zoek ze alle 8 en leer meer over deze waggelende diertjes
3. Maak een Selfie met jouw gevonden pinguïn
4. Deel die foto via de app op Facebook, via SMS, Whatsapp of mail. Ondersteun zo de oproep voor het grootste natuurgebied ter wereld voor de pinguïns.

Tip
Heb je of ken je schoolgaande kinderen? Vanaf Koningsdag hebben we dan nóg een kleine verrassing. Ter gelegenheid van de Koningsspelen zal er op alle schoolpleinen in Nederland een speciale virtuele, oranje pinguïn verschijnen. Lukt het om met de pinguïn op de foto te gaan? Dan maak je kans om met de hele klas een kijkje te komen nemen achter de schermen bij ons actieteam.

Waarom nu?
Dit jaar hebben we de unieke mogelijkheid om het grootste beschermde gebied op aarde te creëren: een Zuidpoolzeereservaat. Dit reservaat zal een veilige haven vormen voor pinguïns, walvissen en zeehonden. Greenpeace wil óók dat het gebied verboden terrein wordt voor de industriële visserij die vist op krill, omdat al het leven op de Zuidpool hiervan afhankelijk is. Inmiddels hebben al bijna 1,5 miljoen mensen getekend (klik hier voor de petitie) voor de komst van dit belangrijke reservaat. Over het voorstel voor het reservaat wordt in oktober 2018 besloten door de Zuidpoolzee Commissie.

Enjoy & Do Good!

 

Meer apps:

Gratis apps voor een betere wereld
Succesvolle app tegen voedselverspilling nu ook in Utrecht live

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *