Succesvolle app tegen voedselverspilling nu ook live in Utrecht

Too Good to Go-app binnenkort ook in Rotterdam

De van oorsprong Deense app ‘Too Good to Go’ is sinds de introductie op 22 januari jl. in Amsterdam, succesvol. Vandaag is de app ook in Utrecht live! Met de app kunnen binnenkort ook Rotterdammers overtollig voedsel van restaurants, hotels en winkels bestellen en ophalen met een korting tot wel 70%.

Too Good To Go wil voedselverspilling de wereld uit helpen. “Het verschil maken we door de samenwerking, we brengen ondernemers met de uitdaging van derving samen met buurtbewoners die hun steentje willen bijdragen aan de vermindering van voedselverspilling”, aldus Joost Rietveld – Country Manager Too Good To Go Nederland. In Nederland wordt tussen de 1,7 en 2,5 miljoen ton eten per jaar verspild. Wereldwijd wordt een derde van al het voedsel dat wordt geproduceerd, onnodig verspild.

Iedereen kan bijdragen

De app maakt het echt voor iedereen gemakkelijk om hieraan bij te dragen, zowel voor de ondernemer als voor de consument. Gemak is daarin heel belangrijk en de sleutel tot succes volgens Joost: “Door het voorkomen van voedselverspilling zo gemakkelijk en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen, kan iedereen een bijdrage leveren en kunnen we echt een impact maken.”

De Too Good To Go-app verbindt consumenten met restaurants, winkels en hotels zodat overtollig eten alsnog verkocht wordt in plaats van weggegooid. Iedere maaltijd die op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak bespaart zo’n twee kilo CO2. Too Good To Go heeft sinds haar lancering in Nederland al meer dan 2500 maaltijden gered.

De Magic Box

In de app bestel je een zogenaamde Magic Box met eten dat die dag niet verkocht is van lokale winkels, restaurants en hotels. Wat je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft – dus iedere keer weer een verrassing. Joost: “Het verrassingselement zorgt ervoor dat de ondernemer zo min mogelijk extra handelingen hoeft te doen maar ook dat de consument weer anders naar eten gaat kijken en weer creatief met restjes om leert gaan.”

Amsterdam en Utrecht

Al meer dan 100 locaties in Amsterdam en Utrecht hebben zich aangesloten bij de missie van Too Good To Go, waaronder Ekoplaza, Vlaamsch Broodhuys en STACH. Na Utrecht gaat de app binnenkort ook live in Rotterdam en vanaf daar gaat het heel snel. Too Good To Go heeft de ambitie om aan het einde van 2018 in alle provincies actief te zijn en zo de hoeveelheid voedselverspilling in Nederland drastisch terug te dringen.

toogoodtogo.nl

Meer info

  1. De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.
  2. Too Good To Go is al actief in 8 Europese landen.
  3. Met Too Good To Go zijn in Europa al ruim 3,5 miljoen maaltijden gered.
  4. Visie: een wereld waarin de hoeveelheid geproduceerd voedsel gelijk is aan de hoeveelheid geconsumeerd voedsel.
  5. De voordelen:
    Voor de consumenten – heerlijk eten voor een mooie prijs (tot wel 70% korting op de originele verkoopprijs), duurzame lifestyle, kennismaken met nieuwe restaurants en winkels.
    Voor de bedrijven – eenvoudige app om overtollig eten te verkopen, waardering van het geproduceerde eten, aantrekken van nieuwe klanten, sociale en duurzame betrokkenheid.

 

Meer over voedselverspilling:

De toekomst van voedsel
Doggybag-taboe neemt af in Nederland

Meer apps:

Gratis apps voor een betere wereld

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *