Eerste 100% Groengas-tankstation in Delft

Orange-gas

“Zolang we naar het toilet blijven gaan, kunnen we blijven rijden”, aldus OrangeGas, exploitant van het tankstation.

Het Groengas-tankstation van OrangeGas ligt op het voorterrein van de Delftse taxicentrale Deltax aan de Voltaweg 2 in DelftWethouder Werk, Duurzame ontwikkeling en Beheer van de gemeente Delft, de heer Stephan Brandligt, opende op 11 december jl. de Groengas-pomp door een taxi van Deltax af te tanken.

Het is het eerste Groengas-tankstation dat OrangeGas in Delft realiseert en is mede tot stand gekomen door de gemeente Delft en het Stadsgewest Haaglanden.

“Het Stadsgewest is verheugd over dit groene initiatief: de eerste 100% Groengas-pomp in deze regio”, aldus Hans Horlings, regiobestuurder van het Stadsgewest Haaglanden.

Aanleiding voor de plaatsing is onder andere het RegioTaxi-vervoer dat Deltax vanaf volgend jaar maart weer gaat uitvoeren. Een van de eisen is dat alle taxi’s en bussen hiervoor op Groengas rijden. Peter van der Salm, voormalig directeur Deltax, liet zich 4 jaar geleden al informeren over het rijden op Groengas. Een vulpunt op eigen terrein zou ideaal zijn. Stephan Zonneveld, huidig directeur Deltax: “Bijna de helft van het wagenpark van Deltax rijdt al op Groengas. Naast de milieuvoordelen is rijden op Groengas ook nog eens goed voor je portemonnee en je imago als maatschappelijk verantwoord ondernemer”.

“Met het wagenpark van Deltax hebben we een goede basis voor de Groengas-pomp, maar het vulpunt is openbaar dus iedereen is van harte welkom om er te komen tanken. Groengas is de duurzame variant van aardgas. Groengas wordt verkregen uit GFT-afval en rioolwaterzuivering. Zolang we naar het toilet blijven gaan, kunnen we dus blijven rijden. Wij garanderen 100% Groengas aan de pomp en zijn ook nog eens de goedkoopste aanbieder in Nederland,” aldus Dagmar Schenkel, Accountmanager OrangeGas.

Over OrangeGas
OrangeGas realiseert en exploiteert Groengas-tankstations door heel Nederland. OrangeGas is opgericht in 2008 door zwagers Marcel Borger en Pelle Schlichting, vanuit de ambitie een wezenlijke bijdrage te leveren aan de duurzame mobiliteit in Nederland. In juni 2009 werd het eerste Groengasvulpunt geopend in Steenwijk. Met een gemiddelde van 1 nieuw vulpunt per maand is OrangeGas de snelst groeiende speler in de markt van duurzame mobiliteit.

orange-gas

Lees ook:
> Amsterdams Konnektid krijgt €175.000 van EU
> EkoPlaza meest duurzame supermarktketen van 2014!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *