Amsterdams Konnektid krijgt €175.000 van EU

Nederlands deelinitiatief bij eerste tien EuropeanPioneers

Konnektid, een online community waarmee je alles kan leren van mensen uit je buurt, behoort tot de de eerste tien EuropeanPioneers. Het krijgt van de Europese Unie de maximale subsidie van €175.000 om het sociale kennisdeelplatform verder te ontwikkelen. De Amsterdamse start-up gaat het geld gebruiken voor de versnelde ontwikkeling van het platform, onder meer met behulp van de open source FIWARE technologie.

Konnektid geeft een geheel nieuwe dimensie aan de deeleconomie doordat buurtgenoten elkaar gratis educatie aanbieden. Mensen vinden elkaar online via www.konnektid.com, en ontmoeten vervolgens offline voor het uitwisselen van kennis en vaardigheden.

Steun voor kennisdeling
Met de Europese bijdrage gaat het snelgroeiende Konnektid haar community versterken met FIWARE-technologie. Daarmee willen ze zorgen dat kenniszoekers en kennisaanbieders elkaar sneller vinden.

Michel-VisserMichel Visser, CEO van Konnektid: “Ik ben trots dat Konnektid nu tot de eerste EuropeanPioneers behoort. Het geld gaan we direct investeren in onze techniek en het verder uitbreiden van onze community zodat nog meer mensen kennis met elkaar kunnen delen. Zo maken we elkaar slimmer en onze buurten gezelliger, door heel Europa.”

De komende twee jaar steunt het EuropeanPioneers-programma in totaal 25 digitale start-ups. Het nieuwe Europese subsidieprogramma richt zich nadrukkelijk op startende online ondernemingen die actief zijn op het gebied van Smart City Services en E-Learning. Konnektid is de enige Nederlandse start-up bij de tien die als eerste de subsidie ontvangen.

Mede-eigenaar worden
Tot en met 10 december kunnen mensen nog mede-eigenaar worden van Konnektid via de crowdfunding campagne op OnePlanetCrowd.nl. Op dit moment is er ruim €67.000 opgehaald, het doel is om minimaal €100.000 te crowdfunden. In 2013 haalde Konnektid al €250.000 op bij private investeerders, een bedrag dat in september door dezelfde investeerders werd verhoogd met €125.000.

Over Konnektid
Konnektid is een online community waarmee je alles kunt leren van mensen uit je buurt. Via Konnektid kun je online in contact komen met mensen die jou offline gratis kunnen leren wat je wilt. Alles van EHBO tot tuinieren en sociale media expertise. Konnektid is in 2014 live gegaan en heeft inmiddels meer dan 3.100 leden die elkaar helpen bij het leren van nieuwe vaardigheden.
www.konnektid.com

Samen met andere start-ups als Snappcar en Thuisafgehaald heeft Konnektid ShareNL opgericht; het platform voor de nieuwe Nederlandse deeleconomie.
www.sharenl.nl

Over EuropeanPioneers
Het EuropeanPioneers acceleratie programma heeft als doel om MKB en start-ups die zich richten op online technologie in Europa te laten groeien. Het programma stelt Europees subsidiegeld beschikbaar om veelbelovende ondernemingen gebruik te laten maken van FIWARE technologie.
http://www.europeanpioneers.eu
http://www.fi-ware.org

 

konnektid-kennis-deel-platform-online-omringd-mensen-leren-contact-beschikbaar-crowfunding-fans-medeeigenaar-kennis-delen-kenniseconomie

 

Lees ook:
> Gratis leren van anderen? Doe mee met deelplatform Konnektid
> Landelijke actie Klok Afwasmiddel met Landal GreenParks

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *