BEEBOX en Willem&Drees samen, voor versnelling transitie voedselketen

biologisch beebox

Beebox, koploper op het gebied van vers, lokaal en biologisch eten, wil gaan fuseren met Willem&Drees. Hiermee willen de bedrijven, die wel onder hun eigen merknamen de markt blijven bedienen, hun aanbod en dienstverlening vergroten en hun positie versterken. 

De vraag naar gezond, en verantwoordelijk geproduceerd eten neemt toe. In de afgelopen jaren zijn daardoor meerdere bedrijven begonnen met het aanbieden van lekker en verantwoord eten. Het aanbod van verse producten, seizoensgebonden en direct van de boer, blijft echter versnipperd. Door de fusie ontstaat een sterke, nieuwe organisatie met de slagkracht om de transitie naar een duurzame voedselketen te versnellen.

beebox

beebox directeur Walter Halberstadt

Altijd en overal bezorgd
Met name beebox wordt gezien als koploper op het gebied van biologisch en verantwoord eten online: de biologische maaltijdboxen zijn erg succesvol in Nederland en de organisatie groeit als de spreekwoordelijke kool. Met de fusie vergroten de partijen hun aanbod en dienstverlening en versterken ze hun marktpositie. Hun gezamenlijke assortiment wordt via meerdere kanalen aangeboden: aan huis, in de supermarkt, op het werk, in de horeca en onderweg.

Gezond, biologisch en goed voor iedereen
Beebox en Willem&Drees streven naar een eerlijke voedselketen met korte lijnen tussen consument en producent. Het verkorten van de keten zorgt bij lokale boeren en burgers voor meer bewustzijn: door het hernieuwde inzicht in de herkomst en de afzet van eten nemen verantwoordelijkheid en waardering toe. Door samen te werken kunnen de partijen meer betekenen en hun gemeenschappelijke missie een impuls geven. De schaalsprong maakt snellere groei en daarmee snellere verandering van de voedselketen mogelijk. Zo wordt gezond, biologisch en lekker eten beter toegankelijk.

Krachten bundelen
“Onze bedrijfsvoeringen sluiten perfect op elkaar aan,” zegt beebox directeur Walter Halberstadt, “maar we bedienden consumenten en bedrijven vooralsnog op verschillende wijze. Door onze krachten te bundelen, kunnen we sneller groeien, zodat meer mensen kunnen genieten van lokale verse en biologische producten.” Beebox werd in 2011 opgericht door boeren en burgers. Het bedrijf biedt consumenten een wekelijkse maaltijdbox met biologische en lokaal geteelde groente, fruit en andere producten. Willem&Drees is in 2009 gestart met de verkoop van lokaal geteelde groente en fruit aan supermarkten, cateraars en consumenten.

beebox

Willem & Drees (Foto: Mark Prins)

Beide B Corp gecertificeerde bedrijven zullen onder hun eigen merknaam blijven opereren. Na de fusie zullen Walter Halberstadt (beebox), Drees Peter van den Bosch en Willem Treep (beiden Willem&Drees) de nieuwe sociale onderneming leiden.

Meer lezen?
> Beebox: ondernemers gezocht regio Den Bosch en Eindhoven
> Biologisch thuisbezorgd, door beebox

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *